Menu

Gastronomické koncepty Miroslava Kubece

22. 10. 2017

S prezidentem Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a kontinentálním ředitelem World Association of Chefs Societies (Světové asociace kuchařských organizací) pro centrální Evropu Miroslavem Kubecem se potkáváme při zahájení veletrhů For Interior a For Gastro & Hotel na výstavišti v Praze-Letňanech se ve dnech 5. října 2017.
Mirku, prezidentování tě neživí, co tedy?
V současné době dělám ředitele gastronomických provozů investiční společnosti TRILOAD Invest. Starám se třeba o stravování v připravovaných Alzheimer centrech zabezpečované nejen pro jejich klienty, ale i pro rodinné příslušníky klientů, kteří za nimi přijíždějí na návštěvu. K tomu máme wellness hotely. Momentálně pracuji na dvou gastronomických konceptech. Jedním by měla být česká tradiční restaurace založená na českých místních surovinách. Moderně připravovaná, ale z takových těch babičkovských, maminkovských receptů. Druhým je český food cord, kam host přijde, obchází různé stánky a vybírá si jídla. Jedním z těch jídel třeba může být na minutku před ním připravované na stationu klasické české knedlíky s vajíčkem a se šunkou od kosti nebo zamíchaná kachna s přílohou, kterou si vybere. Ať už je to bramborový nebo houskový knedlík, strapačky, špenát nebo zelí. Tak takovou vizí se momentálně zabývám.
-JK-

www.triload.cz



Související články


Gastro

Nejlepší plzeňská restaurace je v Obecním domě

FRENCH - REST, provozovatel Francouzské restaurace a Plzeňské restaurace, Amerického baru a Café epopej v Obecním domě v Praze, nabízí...

08. 08. 2017

číst dál


Vzdělávání Gastro

Zaostřeno na standardy ve stravovacích službách

Čtrnáctý ročník konference věnované standardům v rámci poskytování stravovacích služeb se uskutečnil 8. dubna 2019 v Clarion Congress...

12. 04. 2019

číst dál


Czech specials new
travelcon
Restaurace Novoměstský pivovar