Menu

Gastronomické koncepty Miroslava Kubece

22. 10. 2017

S prezidentem Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a kontinentálním ředitelem World Association of Chefs Societies (Světové asociace kuchařských organizací) pro centrální Evropu Miroslavem Kubecem se potkáváme při zahájení veletrhů For Interior a For Gastro & Hotel na výstavišti v Praze-Letňanech se ve dnech 5. října 2017.
Mirku, prezidentování tě neživí, co tedy?
V současné době dělám ředitele gastronomických provozů investiční společnosti TRILOAD Invest. Starám se třeba o stravování v připravovaných Alzheimer centrech zabezpečované nejen pro jejich klienty, ale i pro rodinné příslušníky klientů, kteří za nimi přijíždějí na návštěvu. K tomu máme wellness hotely. Momentálně pracuji na dvou gastronomických konceptech. Jedním by měla být česká tradiční restaurace založená na českých místních surovinách. Moderně připravovaná, ale z takových těch babičkovských, maminkovských receptů. Druhým je český food cord, kam host přijde, obchází různé stánky a vybírá si jídla. Jedním z těch jídel třeba může být na minutku před ním připravované na stationu klasické české knedlíky s vajíčkem a se šunkou od kosti nebo zamíchaná kachna s přílohou, kterou si vybere. Ať už je to bramborový nebo houskový knedlík, strapačky, špenát nebo zelí. Tak takovou vizí se momentálně zabývám.
-JK-

www.triload.cz



Související články


Mice Gastro Z domova

Moravské burčáky a vína u Máchova jezera posedmé

Vinobraní u Máchova jezera s podtitulem zábavné odpoledne pro děti se tentokrát konalo o první zářijové neděli a samozřejmě opět v...

03. 09. 2018

číst dál


Mice Gastro

Třináctka Pivovaru Rohozec držitelem World Beer Seal 2019

Na Výstavišti v Českých Budějovicích se 11. až 16. února 2019 uskutečnil 29. ročník Mezinárodního pivního festivalu.

17. 02. 2019

číst dál


Czech specials new