Menu

Donovaly – dovolená na Slovensku má hodně plusů

16. 02. 2022

a7

S generálním ředitelem slovenské agentury pro cestovní ruch Slovakia Travel s Ing. Václavem Mikem se potkáváme v nádherném únorovém slunečném dni v horském letovisku Donovaly.

Pane řediteli, jak vidno z návštěvnosti, horské středisko Donovaly dělá vašemu touristboardu a zejména slovenské ekonomice radost.
Ano, jsem rád, že opět můžeme být aktéry rozvinutého incomingu. Že je výborné počasí a jsou plné svahy. Návštěvníci si to tu užívají. Tedy nejen slovenští. I zahraniční. Převážně z klíčových zdrojových trhů slovenského incomingu: z Česka, Polska, Maďarska a dokonce i Německa. Zní tu spousty jazyků. Takový Babylon, což nás velmi těší.

Donovaly disponují kvalitní infrastrukturou cestovního ruchu.
Agentura Slovakia Travel vede kampaň „Dovolená na Slovensku má hodně plusů“, a Donovaly jsou toho jedním z řady příkladů. Ideální i pro rodiny s dětmi. Kombinace nádherné přírody, zajímavých cílů, turistických atraktivit, atrakcí pro děti i dospělé a kvalitních služeb. Tím vším Donovaly celoročně disponují. Mají dobrou dopravní dostupnost a kapacitní parkoviště. Většina zdejších hotelů má wellness zázemí. Donovaly je možné volit i kvůli zážitkové gastronomii. Systém vleků a lanovek využívají jak lyžaři a snowboardisté, tak celoročně paraglidisté a v letní sezoně bikeři a pěší turisté. Zájemcům o zimní sporty jsou dispozici upravované sjezdovky a běžkařské tratě, Riders Park, ledová plocha, půjčovny sportovního vybavení, proslulý dětský Fun Park s technologicky skvěle disponovanou školou a školkou lyžování. Působí tu i instruktoři skialpinistického lyžování nebo paragilidingu. Můžete se nechat povozit psím spřežením nebo saněmi s koňským zápřahem aj.

a11

Zmínil jste skialpinistické lyžování. Donovaly se nachází mezi dvěma nádhernými turisticky exponovanými pohořími, Velkou Fatrou a Nízkými Tatrami.
Ano, Donovaly jsou atraktivním východištěm tras jak do Velké Fatry, tak do Nízkých Tater. Nicméně, kam patří, o tom se vede letitá polemika, protože jsou deklarované jako horské středisko Nízkých Tater, ačkoliv leží na území obou horstev v horském sedle oddělujícím Velkou Fatru od Nízkých Tater. Ostatně, nejdelší donovalská sjezdovka i většina tratě lanovky na 1370 metrů vysokou velkofatranskou Novou hoľu, kterou hodně využívají paraglidisté, se nachází na území Velké Fatry. Každopádně, geograficky mají Donovaly výbornou a logisticky přitažlivou polohu. Z Maďarska, z Budapešti, jsou jedním z nejbližších horských středisek, které nabízí celou sezonu. Obdobně z Polska. A ani z Česka to sem není příliš daleko. A hlavně, Donovaly jsou kompaktní horské středisko. V areálu se tak nemusíte nikam daleko přemísťovat. Na jednom místě totiž máte úplně všechno.

Co byste závěrem vzkázal českým turistům?
Zas se k nám vraťte. U nás jste stále doma. Čekáme na vás.
S Václavem Mikou hovořil Jaromír Kainc.

Víc o nabídkách areálu:
Nekonečná "sezónka" nie len na lyžovačku
www.parksnow.sk
https://slovakia.travel/



Archiv
for kids