Menu

Blue Mauritius Gold má nové signature drinky

15. 05. 2020

Barmani ze Sky Clubu 18 v hotelu Horizont, pánové František Říha a Pavel Havlíček, v době uzavření hotelů a restaurací zahájili spolupráci s Blue Liquors, pro který vymysleli receptury signature drinků s podílem rumu Blue Mauritius Gold.



Františku, jak jste se dozvěděl o značce Blue Mauritius Gold?
Z recenzí na internetu a od barmanské komunity. Poprvé jsem tento rum ochutnal na Prague Bar Show, kde měl Blue Liquors stánek. Příjemně mě překvapila jeho vůně a chuť a taky harmonická chuť rumových pralinek, které jsou jeho doplňkem. I za Pavla mohu říct, že nás setkání s majiteli Blue Liquors potěšilo. Svým přístupem na nás udělali obrovský dojem. Od té doby jsme se s rumem Blue Mauritius Gold začali víc seznamovat a na náš návrh byl zařazen do nabídky Sky Clubu v 18. patře hotelu Horizont.

Pavle, čím vás Blue Mauritius Gold zaujal?
Samozřejmě krásnou lahví, především však jedinečnou chutí a vůní. Když se ho člověk napije, první, co ucítí, je chuť lískových oříšků, jež se krásně rozvine do tónů čokolády a vanilky. Přitom je poznat, že se jedná o čtyřicetiprocentní alkohol, který má velice lahodný závěr.



Františku, zmínil jste, že jste rum prosadili do Sky Clubu 18 hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou. Osvědčila se vaše volba?
O tom jsme oba přesvědčeni. V dnešní „době rumové“, kdy je vysoká poptávka po nových rumech, má skoro každá dobrá značka šanci lidi oslovit. Blue Mauritius Gold je jedním z takových úspěšných případů. Krásně zaplul do trhu nejen díky své chuti, ale i přístupu vedení společnosti. Takže naše volba se osvědčila. Věřím, že po znovuotevření hotelu Horizont bude Blue Mauritius Gold ve všech jeho barech

Jak jste se dostali ke spolupráci s Blue Liquors?
Ředitel Blue Liquors v našem hotelu trávil s rodinou začátkem roku dovolenou. Líbila se mu naše kreativita. Za pár měsíců jsme od něj dostali nabídku – a začali míchat signature drinky z Blue Mauritius Gold. Rádi totiž zkoušíme receptury nových koktejlů. Ačkoli někteří považují míchání prémiových rumů za barbarství, my v tom vidíme příležitost, jak v koktejlech uplatnit jedinečnou chuť a vůni rumu Blue Mauritius Gold a vetknout je do rozmanitých kombinací.

Pavle, co řeknete o svých recepturách koktejlů s rumem Blue Mauritius Gold?
Jediné, co mohu prozradit, je, že se jedná celkem o čtyři nápoje. Jejich obrázky najdete na facebookových účtech hotelu Horizont a Blue Mauritius Gold. A také mohu prozradit, že jsme připravili komentovaný videonávod na přípravu těchto drinků. K dispozici bude na nových webových stránkách Blue Mauritius Gold.



Rozhovor vedeme v době, kdy je hotel Horizont kvůli nouzovému stavu vyhlášeném vládou uzavřen.
Vzhledem k tomu, že v hotelu jsme jen dva opravdoví barmani a většinou se střídáme, nemáme na zkoušení kombinací a vymýšlení nových koktejlů moc prostoru, tedy pokud to není přání hosta. Ale vlastě díky nařízení vlády jsme se mohli zúčastni třídenního natáčení, to je velký paradox. Nedokážu si představit, že bychom si to mohli časově dovolit za běžného provozu. V Horizontu máme perfektní kolektiv a vstřícné vedení hotelu, které nám dává možnost podílet se na obměně nápojového lístku. Vládou nařízené uzavření hotelů a restaurací nám přineslo velkou možnost zapracovat na nové nabídce a my ji nechceme promarnit. Tvoříme nové koktejly a objevujeme další značky nápojů.

Pavle, budete u vedení hotelu do nového nápojového lístku prosazovat koktejly s rumem Blue Mauritius Gold?
Určitě bychom je rádi viděli ve stálé nabídce našich barů a uplatnili jeho výjimečně lahodnou chuť a vůni. Myslím, že minimálně jeden drink do stálé nabídky patří. A ti, kdo u nás ve Sky Clubu 18 už byli, vědí, že nám dělá velkou radost namíchat i drinky, které nejsou na stálém nápojovém lístku.



Františku, v jakém režimu teď fungujete?
V hotelu nyní probíhá jeho upgrade. Údržby, servisy, inventury a věci, které se za normálního provozu nedají dělat. Každopádně jsme moc rádi, že pracujeme v hotelu Horizont. Lidé z jeho vedení se o nás opravdu dobře starají. Když vidím, kolik kolegů z branže přišlo o místa, o to víc si vážím toho, že pracujeme pro tak stabilní podnik.

Pavle, předpokládám, že se těšíte zpátky do 18. patra.
Samozřejmě. Nedočkavě vyhlížíme pátek 29. května, kdy hotel znovu otvíráme, abychom už zase mohli našim hostům nabízet jejich oblíbené pití.

www.hotelhorizont.cz
www.facebook.com/hotelhorizont.cz/

www.bluemauriciusgold.com
www.facebook.com/bluemauritiusgoldofficial/

Hotel HorizontBlue Mauritius Rum



 

 



Archiv