Menu

Divadlo S+H hraje i mezi svátky

22. 12. 2022

Tak jsme se všichni dočkali. Děti mají adventní kalendáře skoro snědené a na stole svítí už všechny čtyři svíce – Vánoce jsou tu. Pojďte je oslavit spolu s našimi dřevěnými hrdiny! V pokladně Divadla S+H můžete stále ještě zakoupit dárkové vstupenky. Anebo navštivte některé
z představení, kterých je v prosinci nepočítaně.
Divadlo hraje až do 22. 12. denně až do 22.12. a poté i mezi svátky, tedy 28. , 29. a 30. prosince tohoto roku.


Dárky od Hurvínka plní dětská přání
V pokladně Divadla S+H lze zakoupit „dárkové vstupenky“ – to jsou dárky, které se nikdy neomrzí. Cena jednoho poukazu je 250 Kč a každý zájemce si jich může koupit libovolný počet. Poukaz lze vyměnit za vstupenku buď na rodinné víkendové představení, nebo na představení pro dospělé. Platnost má až do konce roku 2023, nikdo se tedy nemusí bát, že by si nestihl vybrat představení. V pokladně navíc seženete drobné dárečky, které potěší srdce každého fanouška našeho divadla.

Pokladna je otevřena:
► ve všední dny v čase 9:00–14:00 a15:00–18:00 hodin,
    (v letošním roce ještě: po 19. 12. / út 20. 12. / st 21. 12. / čt 22. 12. / st 28. 12. / čt 29. 12. / pá 30. 12.),
► o víkendech v čase 9:30–11:30 a 12:00–17:00.
 
Představení do konce roku
Prosinec je v Divadle Spejbla a Hurvínka jedním z nejvytíženějších měsíců sezóny, a třebaže se hraje   i třikrát denně, bývá beznadějně vyprodáno. Divadlo můžete navštívit v prosinci denně až do 22. 12.
a poté ještě mezi svátky, tedy 28. , 29.  a 30. prosince tohoto roku. V novém roce se hned od začátku ledna bude v divadle pilně zkoušet a pro diváky se opět začne hrát od 13. ledna 2023. Už 15. ledna zahájí Divadlo S+H i svou zájezdovou činnost – divákům v Klatovech zahraje od 15 hodin hru „Hurvínek a nezvaný host“.

Vánoční představení patří každoročně k těm nejoblíbenějším
Ačkoliv za stoletou existenci byla spousta příležitostí, kupodivu vyloženě vánoční hry jsou v repertoáru D S+H skutečnou výjimkou. Vlastně za jediný opravdu ryze vánoční titul se dá pokládat jen hra Ondřeje Lážnovského a Denisy Kirschnerové Štědrý den u Spejblů, která měla premiéru v roce 2013. Částečně bychom mohli počítat i klauniádu Vánoce u Spejblů autorského tria Jiří Středa – Luboš Homola – Pavel Grym (s premiérou v roce 1985). Částečně proto, že mimo prosinec se pak s malou obměnou vizuálních čísel hrála pod názvem Hip, hip, hurá, Hurvínek! Můžeme přidat i inscenaci s výstižným názvem Hurvínkův vánoční dýchánek + Spejblova sylvestriáda, což byl takový jednorázový projekt uvedený 31. 12. 1926 (tedy když Hurvínkovi bylo nějakých sedm měsíců). Myslíme si, že ono písmenko ypsilon bylo použito schválně, aby lépe demonstrovalo to, co diváky čekalo. Samozřejmě Vánoce byly i součástí her, které primárně  o Vánocích nebyly. Například v revuální hře Historky z cestovního kufru z roku 1963 se poprvé objevila oblíbená kirschnerovská scénka s vánočním lovením kapra z necek (později přebírána do dalších revuálních pořadů) a v roce 1977 měla premiéru hra Hurvínek a dvanáct měsíců, která popisovala lidové obyčeje v průběhu celého roku – Vánoce samozřejmě nemohly chybět.

Přání k Vánocům a do roku 2023
Od ředitelky D S+H Denisy Kirschnerové a uměleckého šéfa Davida Janoška: „Milým malým i velkým divákům přejeme do nového roku hlavně pevné zdraví, stálý optimismus, nadhled a radost z každého dne. Ať se naši diváci nechávají unášet příběhy, dobrodružstvími, a životy našich loutkových hrdinů dál a dál a objevují spolu s námi fantazii a kouzla jejich příběhů. Zároveň chceme moc poděkovat za diváckou přízeň v letošním roce a za mimořádný zájem o naše divadlo. Velice si tohoto zájmu vážíme a budeme dělat maximum pro to, abychom ani v roce následujícím nezklamali.“
Připravila Darina Miklovičová, foto Radovan Janouschek.

www.spejbl-hurvinek.cz
www.facebook.com/DivadloSH
twitter.com/HurvinekSpejbl
www.instagram.com/divadlosh

  



Archiv