Menu

Britská BBC točila Česko ze sedla železného oře

14. 11. 2019

Štáb britské BBC natáčel v Brně, Blansku, Českých Budějovicích i v Praze epizody seriálu Trans-kontinentální magistrála (Great Continental Railway Journey) a Brány (Getaways).


„Spolupráce na produkci televizních programů je jednou z účinných forem marketingu. Seriál natočený v českých regionech, který nabízí nevšední tipy na výlety, uvidí miliony diváků po celé Velké Británii,“ uvedl Jan Herget, ředitel státní agentury CzechTourism. „Britové k nám jezdí nejčastěji za rekreací, kulturními památkami a gastronomií. Vloni jich přijelo více než půl miliónu,“ doplnil.

Moderátor seriálu Great Continental Railway Journey Michael Portillo následoval na své cestě po železnici knižního průvodce z počátku minulého století. V pořadu, který zavede diváky například do Brna, Blanska a Českých Budějovic, ukazuje, jak se Česko za sto let proměnilo. Díl bude odvysílán příští zimu a sledovat by jej mělo asi dva milióny diváků.



Pořad Getaways vysílá BBC1 v Severním Irsku a Skotsku. V půlhodinové epizodě věnované České republice srovnává moderátorská dvojice přednosti jihomoravské metropole a hlavního města. Brno vidí jako moderní živé město s výbornou gastronomickou scénou, Prahu pak jako tradiční turistickou destinaci plnou historických památek. „I přes to, že cestování po železnici není ve Velké Británii levnou záležitostí, zájem o vlakovou přepravu zde meziročně roste. Britové rádi jezdí vlakem a není divu, vždyť poslali na koleje první parní lokomotivu,“ uvedla Kateřina Hobbs, ředitelka zahraničního zastoupení agentury CzechTourism v Londýně, které natáčení cestovatelských seriálů BBC v Česku připravilo.
Připravila Ivana Vejvodová.

www.czechtourism.cz

 



Archiv