Menu

Ázerbajdžánská centrála cestovního ruchu uspořádala v Praze roadshow

24. 09. 2022

qs_1a

22. září uspořádala Ázerbájdžánská turistická centrála (ATB) v Praze prezentační akci, na které se představilo na deset ázerbájdžánských společností z oblasti pohostinství, cestovního ruchu a turistiky. Hlavním cílem akce bylo obnovení a navázání nových kontaktů s českým cestovním ruchem.

Součástí akce byla individuální obchodní jednání mezi vrcholnými představiteli odvětví cestovního ruchu obou zemí. Čeští touroperátoři a cestovní kanceláře byli informováni o nabídce možností turistického ruchu v zemi, o výhodném přímém leteckém spojení mezi zeměmi i o snadném postupu při udělování elektronických víz. Součástí akce byla také ochutnávka exkluzivního ázerbájdžánského vína, které českým hostům velmi chutnalo.

V současné době mohou do Ázerbájdžánu cestovat občané víc než sto zemí. Pro vstup do země musí čeští občané požádat o e-VISA prostřednictvím http://www.evisa.gov.az/ nejméně 3 dny před plánovaným datem příjezdu do Ázerbájdžánu. Letecké spojení mezi Prahou a Baku zajišťuje společnost AZAL Azerbaijan Airlines dvakrát týdně v pondělí a v pátek.
Připravil Luděk Hladiš.

https://azerbaijan.travel/



Archiv