Menu

120 tisíc korun pro organizaci Člověk v tísni

12. 01. 2018

Skupina Interchange vytěžila v roce 2017 více než 120 tisíc Kč pro organizaci Člověk v tísni prostřednictvím veřejných kasiček na Letišti Václava Havla Praha. Stejnou částku pak do sbírky sama darovala.
Mezinárodní skupina Interchange, jeden z předních poskytovatelů výměny zahraničních měn na světě i v České republice, kde provozuje 40 poboček, s potěšením oznamuje, že v roce 2017 vytěžila 121.404 Kč pro organizaci Člověk v tísni, kterou podporuje prostřednictvím kasiček jejich veřejné sbírky na svých pobočkách na Letišti Václava Havla Praha. Společnost Interchange se rozhodla sama do sbírky přispět stejnou částkou, jaká se podařila v roce 2017 vybrat, takže společný výtěžek činí skoro čtvrt miliónu korun. Veškeré peníze z kasiček jsou věnovány na sbírku Člověka v tísni “Lepší škola pro všechny”, jejímž cílem je podpora vzdělávání dětí žijících v České republice ve složitých podmínkách. Díky této sbírce Člověk v tísni například jen letos doučuje a dále podporuje více než šest set dětí z chudých rodin, z nichž se jich mnoho skutečně začíná ve škole zlepšovat. Téměř 800 dětí také přišlo do některého z nízkoprahových klubů Člověka v tísni udělat si domácí úkoly nebo jen smysluplněji trávit volný čas. Dar do sbírky od společnosti Interchange bude po dohodě s organizací Člověk v tísni využit na volnočasové aktivity, výlety či letní tábory pro děti, které jsou v rámci programů doučovány. Více k využití prostředků upřesňuje Martin Kovalčík, mediální koordinátor Člověka v tísni: „Pro děti z našich doučovacích programů jsou právě tyto aktivity úžasnou motivací a určitou formou odměny. Nejsou totiž zvyklé chodit do žádných uměleckých či sportovních kroužků ani se neúčastní výletů či táborů, protože si to jejich rodiče nemohou dovolit nebo děti v tomto ani nepodporují. Pro tyto děti je například tábor zcela nový zážitek, podnět, nová cesta.”
Alastair Holberton, ředitel mezinárodní skupiny Interchange o spolupráci na sbírce sdělil: “Velmi si cením práce Člověka v tísni. Pomáhat těmto dětem je správná věc a těší nás, že se nám daří přispívat sbírce pravidelnými příspěvky. Rozšiřujeme naše zapojení také prostřednictvím přímého daru na další vzdělávací a volnočasové aktivity, účast na výletech či táborech dětí z nízkoprahových center Člověka v tísni.“
Připravila Barbora Müllerová.

www.interchange.cz 
www.lepsiskolaprovsechny.cz



Archiv
for kids