Menu

Zpěvná Šumava – víkend plný hudby v Kašperských Horách

09. 04. 2018

První ročník akce Zpěvná Šumava, která se koná 20. – 22. dubna v malebných Kašperských Horách, nabídne mimořádný hudební zážitek: Čtyři pěvecké sbory ve třech kostelech během jednoho víkendu.

Zpěvnou Šumavu zahájí v pátek 20. 4. v 19 hodin Velkobor, pěvecký a chrámový sbor z Velkého Boru. Duchovní písně se rozezní za svitu svíček nejstarším kašperskohorským kostelem sv. Mikuláše. V sobotu 21. 4. zavítá do Kašperských Hor dětský a mládežnický pěvecký sbor Jizerka ze Semil, reprezentující pěvecké mládí horního Pojizeří. Koncert se koná od 13.30 hodin v kostele sv. Markéty. V sobotu večer Zpěvná Šumava nabídne další posluchačský zážitek. Tentokrát v poutním kostele Panny Marie Sněžné vystoupí českobudějovické vokální seskupení s názvem AÚÚÚNA. Repertoár tohoto souboru má široký záběr od klasického sborového obsahu přes netradiční úpravy lidových i moderních písní až k vlastním projektům, jako je např. tzv. Aramejský otčenáš tedy Ježíšova modlitba zpívaná v aramejštině. Závěr Zpěvné Šumavy bude v neděli 22. 4. v 17 hodin patřit sušickému duchovnímu pěveckému sboru Metanoia. V kostele sv. Mikuláše v záři svíček Metanoia zazpívá několik postních Motet Antonína Tučapského či Ave verum Wolfganga Amadea Mozarta.
Další informace o dění v Kašperských Horách a okolí poskytne Městské kulturní a informační středisko – Turistické informační centrum: tel.: 605 314 641, kultura@kasphory.cz.
Připravila Alena Beníšková.

www.kasphory.cz
www.kasperk.cz



Archiv