Menu

Zlatý Černý Bernard

30. 06. 2020

Kvasnicový tmavý ležák Rodinného pivovaru Bernard získal další zlatou medaili, tentokrát odborné soutěži PIVEX 2020 v kategorii tmavých piv. Do 28. ročníku soutěže se přihlásilo 53 značek piv z 13 průmyslových pivovarů z České republiky. 

pivex
První místo v soutěži Pivex v kategorii tmavých ležáků převzal za Rodinný pivovar Bernard PR manažer Zdeněk Mikulášek.

„Náš tmavý kvasnicový ležák má výraznou plnou chuť, ale není sladký, jak se od tmavého piva obvykle očekává. Na pivním trhu je zcela ojedinělý. Těší nás jeho obliba u zákazníků i vysoké hodnocení odborníků,“ říká vrchní sládek a generální ředitel pivovaru Josef Vávra. 

Černý ležák s jemnými kvasnicemi je v produkci pivovaru Bernard třetím druhem piva s přídavkem jemných kvasnic, díky nimž pivo sekundárně dokváší přímo v lahvi. Vaří se ze čtyř druhů sladů, má plnou chuť s jemnou hořkostí. Pivovar Bernard k výrobě využil vlastní zdroje vody, ječný slad ze sladovny Bernard, speciální slady ze Sladoven Soufflet, žatecké upravené chmely a vlastní kvasnice.

Ocenění Černého ležáku Bernard 12%
Černý ležák Bernard již získal více než osmdesát ocenění, z toho 35 prvních míst a zlatých medailí. 

Úspěchy Černého ležáku Bernard za poslední dva roky:
1. místo – 2020, Zlatý pohár PIVEX 
1. místo - 2020, Zlatá pivní pečeť 
2. místo - 2019, Pivo České republiky 
Stříbrná medaile - 2019, Francie - Lyon, Concours International De Lyon 
1. místo - 2019, Zlatý soudek PIVEX 
1. místo – 2019, Zlatá pivní pečeť
Připravil Radek Tulis. 

www.bernard.cz 

www.facebook.com/bernard.cz



Nepřehlédněte


Gastro

Skotsko a skvělou whisky si můžete užít po celý rok

Při návštěvě Skotska byste neměli minout palírnu pravé skotské. Nahlédněte s námi za zdi léty prozkoušené destilerie Cardhu, kde se v šesti kotlích pálí...

04. 10. 2017

číst dál


Ze světa

Česká vlajka a helvétský kříž

Švýcarsko je hrdá, rozvinutá země s bohatým turistickým potenciálem, připravená nabídnout pobyt od moderních měst až po relax v lůnu přírody pod horskými...

22. 09. 2017

číst dál