Menu

Zlato a bronz pro Cestovní ruch znojemské Přímky!

29. 03. 2022

Zlato ze znalostního testu pro Anetu Kauerovou, bronz v kategorii Mladý průvodce pro Anetu Kauerovou a Elišku Pitrovou. Zasloužený úspěch oboru Cestovní ruch ze SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s.r.o. v mezinárodní soutěži!

„Začalo to jako dvoudenní zájezd, který v rámci odborného předmětu průvodcovství organizuje každý žák 3. ročníku oboru Cestovní ruch, a protože se v Ostravě 22. a 23. března 2022 konala celostátní soutěž, spojily jsme, jak se říká, příjemné s užitečným. A skončilo to dvěma medailemi, které vezeme do Znojma!“ usmívají se Nikola Kopečková a Nicol Tomková, žákyně CR3.A.

„Naše cesťáky zlákala letos Ostrava hned ze dvou důvodů. Zaprvé to byla soutěž Mladý průvodce 2022, jejímž vyhlašovatelem je Střední škola společného stravování Ostrava-Hrabůvka, zadruhé se žáci 3. ročníku oboru Cestovní ruch a Hotelnictví a turismus chtěli zdokonalit v práci průvodců cestovního ruchu v místě, které je symbolem těžby uhlí či festivalu Colors of Ostrava. A to se jim podařilo na jedničku! Nikola Kopečková a Nicol Tomková připravily pro své spolužáky příjemný dvoudenní zájezd, který navíc vyvrcholil velikým úspěchem. Naši školu reprezentovaly Aneta Kauerová a Eliška Pitrová z CR3.A. Nejprve obě dívky absolvovaly znalostní test, následně prezentovaly svůj návrh produktu cestovního ruchu, který zpracovaly dle propozic soutěže na téma Místa, která nechcete minout. Poctivá příprava, precizní přednes, příjemné vystupování a plynulá angličtina zajistily děvčatům krásné třetí místo. V konkurenci patnácti soutěžních družstev tak obstála skvěle. A aby toho nebylo málo, Anetě se navíc podařilo umístit se na prvním místě ve znalostním testu. Že byla radost obrovská, si jistě dovedete představit. A vidět, jak si všichni v této třídě pomáhají, podporují se, fandí si, jak mají z úspěchu druhého radost, to je pro učitele opravdu pohlazení na duši. Nejen pro mě, ale i pro Ing. Olgu Kubovou, která žáky k této odbornosti systematicky vede,“ doplnila Mgr. Lucie Pláňková, vedoucí oboru Cestovní ruch SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s.r.o.

„To jsem tedy nečekala, jsem velmi překvapená. Pomohlo mi, že tady s námi byli i naši spolužáci, podporovali nás, dělali atmosféru a prožívali to s námi. Jsem moc šťastná. Díky vám všem, mým spolužákům i učitelům,“ podělila se se svými pocity Eliška.

„Musíme okamžitě zavolat paní Kubové, ta nás perfektně připravila. Bez jejích rad a jejího vedení by se nám to nepodařilo. Paní Kubová je naše paní učitelka odborných předmětů, víte?“ dovysvětlovala Aneta okolnímu publiku.

„Ostravo, budeme na tebe vzpomínat. A za rok na viděnou,“ loučili se cesťáci a hotelováci plni dojmů a radosti z úspěchu.
Připravil Libor Hanzal.

www.sousoszn.cz



Archiv