Menu

Zámek v Kosmonosech rozzáří festival světla

29. 09. 2021

hl___majaak

Zámek v Kosmonosech se v sobotu 2. října na několik hodin převleče do nového, zářivého kabátu. Společně s přilehlým parkem se stane centrem premiérového ročníku festivalu světla Maják.


Krajířové z Krajku, kteří nechali zámek v Kosmonosech vybudovat, by dost možná nevěřili svým očím. Žádné olejové svítilny typické pro 16. století, nýbrž videomapping přímo na zámecké budově, laserová show, interaktivní kouzlení s barevnou mlhou, laserový mapping stromů, procházka pohádkově nasvíceným parkem nebo stezka UV prostorem. To všechno a mnohem více tu bude první říjnovou sobotu možno zažít od 18 do 22 hodin.

foto_01

Festival, který se koná mimo jiné za podpory Nadačního fondu Škoda Auto, je určen prakticky pro každého včetně rodin s dětmi, navíc je převážně bezbariérový. Lze ho navštívit zcela zdarma, to samé platí i o možnosti kyvadlové dopravy přímo na akci.

Autobusy budou odjíždět v pravidelných intervalech od 11. brány (velké parkoviště u nové lakovny) a s ohledem na limitovaný počet parkovacích míst pořadatelé doporučují jejich využití.

Pro vstup na festival bude nutné prokázat bezinfekčnost dle aktuálních vládních nařízení. Více informací najdete na webových stránkách festivalu.

festival_majk_-_plakt
Připravila Michaela Celárková.

https://festivalmajak.cz/
www.nfsa.cz



Archiv
for kids