Menu

Zahájení letní sezóny ve Vysokých Tatrách již tuto neděli 19. června 2022

17. 06. 2022

V neděli 19.06.2022 na železniční stanici ve Starém Smokovci bude slavnostně zahájena letní sezóna 2022 ve Vysokých Tatrách. Tatranské historické tramvaje Kometa a Trojče slavnostně odstartují sezonu a budou jezdit pro návštěvníky po celý den. O dobrou náladu se postarají zpěvačka Dominika Gorecká s kapelou  a soubor Goralové z rázovité obce Lendak.
 
Program na železniční stanici ve Starém Smokovci:

Novinky z regionu Vysoké Tatry
Tatranská Lomnice, Štrbské Pleso a Starý Smokovec jsou tři nejznámější tatranské osady nabízející komplexní zázemí pro všechny milovníky turistiky a vysokohorského prostředí. Vysokohorské stezky jsou po sezónní uzávěře turistům k dispozici opět již od středy 15. června 2022. Nástup na vysokohorské túry si mohou návštěvníci hor usnadnit lanovkami, které je vyvezou ze Štrbského Plesa pod Solisko, ze Starého Smokovce na Hrebienok nebo z Tatranské Lomnice na Skalnaté Pleso a ze Skalnatého Plesa na Lomnický štít.

Novinkou při dopravě z Tatranské Lomnice na Skalnaté Pleso bude od 17. června 2022 během celé letní sezóny využití oranžové šesti-sedačkové lanovky namísto čtyřmístné kabinkové lanovky, která nastupuje do velké revize. Díky větší kapacitě by doprava do mezistanice Start měla být komfortnější a zároveň by se měly minimalizovat čekací doby při nárazovém větším zájmu o přepravu.

K novinkám sezony patří i jedinečné gastronomické zážitky, které čekají hosty na Skalnatém Plese. Vychutnat si dobré jídlo a výjimečnou atmosféru hor mohou hosté premiérově i na vrcholu vyhlídkové věže Galerie Encián, doslova na dotek tatranských štítů. Kromě Oběda v oblacích si romantické duše přijdou na své i během Večeře pod hvězdami – zážitkový večer začíná jízdou lanovkou na Skalnaté Pleso, pokračuje skvělou večeří v moderní restauraci Panorama a vyvrcholí pozorováním hvězd na noční obloze.

Dobrou zprávou pro všechny rodiny s dětmi bude návrat oblíbeného festivalu Medvědí dny, který se uskuteční ve dnech 30.-31.7.2022 na Hrebienku. Festival plný interaktivních a edukativních programů, na kterém nebude chybět ani zábava, se uskuteční premiérově ve speciálním – tišším režimu tak, aby co nejlépe zapadl do horského prostředí. Ten nabízí nejen nádherné výhledy na Lomnický štít, ale také Příjemnou zónu s informacemi o tatranské fauně a flóře, interaktivní galerii světla Kvantarium či moderní restauraci s kavárnou.

Mezi nejoblíbenější tatranské atrakce patří Člnkování na Štrbském plese, které má 150 letou tradici. Hosté mají na novém molu k dispozici nejen dřevěné stylové pramice, ale také svatební člun nebo člun s proskleným dnem. Pro milovníky adrenalinu bude zajímavá 3 km jízda na horských kárách nebo koloběžkách z mezistanice Start do Tatranské Lomnice.

Region Vysoké Tatry
je snad nejznámější turistickou lokalitou na Slovensku. Od turistiky či cykloturistiky, přes pobyty u vody v AquaCity Poprad, klimatické lázně či wellness, až po adrenalinové sporty a zimní radovánky na sněhu, to vše činí z regionu Vysoké Tatry celoročně atraktivní destinaci pro jednotlivce i rodiny s dětmi. Vysoké Tatry jsou jedinečným místem mapě Slovenska, s 25 štíty vyššími než 2 500 metrů. m., unikátními ledovcovými plesy, chráněnými rostlinami a ojedinělou faunou. Pro návštěvníky Tater je připraveno více než 600 km značkovaných chodníků. Vysoké Tatry jsou ideální také pro milovníky cykloturistiky, najdeme zde totiž více než 300 km cyklostezek různých obtížností, určených pro všechny – rodinky s dětmi, nadšence horské a silniční cyklistiky, sportovce i začínající cyklisty. Pro milovníky dobrodružství a pohádkových příběhů je určen Deník dobrodruha, příručka, která provede malé i velké celým regionem Vysoké Tatry, od Štrbského Plesa přes Tatranskou Kotlinu až po Poprad. Tatry jsou zkrátka lék pro tělo i duši.
Připravila Marta Kučerová, foto Marek Hájkovský.

www.regiontatry.sk
https://slovakia.travel/



Archiv