Menu

Za Svačinu roku Lukáš Záruba bronz

13. 12. 2018

Celostátní gastronomická soutěž Svačina roku s Rio Mare patří mezi prestižní kulinářská klání pro budoucí kuchaře a kuchařky. Do letošního již šestého ročníku se přihlásilo rekordních 141 studentů ze 43 středních škol zaměřených na gastronomii. O finalistech a vítězích rozhodovala odborná porota složená z garanta soutěže Mistra kuchaře Vladimíra Picky, šéfkuchaře restaurace Aureole Jiřího Krále a šéfkuchaře kuchařského studia Atelier Culinari Vladislava Stupariče. Druhou porotu tvořili zástupci pořadatele soutěže Bolton Czechia, která je výhradním distributorem tuňákových výrobků Rio Mare v České republice a foodbloggerka Eva Ehrenbergerová.

Pražské finále se konalo 4. prosince 2018 v gastronomickém studiu Chefparade+ v Holešovicích. Celou soutěž moderovala herečka a kuchařka Markéta Hrubešová.

Kulinářské umění předvedlo ve finále 15 nejlepších kuchařů z celé České republiky a celkem byly rozdány ceny v hodnotě 45 tisíc Kč. Soutěžící měli za úkol připravit zdravou a originální svačinu s využitím tuňákových produktů Rio Mare.

foto_3.msto_znojmo_1

Znojmo reprezentoval Lukáš Záruba ze střední školy na Přímětické ulici. Připravil recept Rolka z filo těsta plněná tuňákem Rio Mare ve vlastní šťávě, lososovým krémem Rio Mare Paté, rajčaty, cibulkou, ricottou, podávaná s mangem a salátkem. Svým kuchařským umem zaujal porotu a vyvařil si třetí místo. Vyhrál také poukaz na ceny v hodnotě 3 000 Kč.Lukášův recept vám přinášíme jako inspiraci pro sváteční chvíle.


Rolka z filo těsta plněná tuňákem Rio Mare ve vlastní šťávě, lososovým krémem Rio Mare Paté, rajčaty, cibulkou, ricottou, podávaná s mangem a salátkem
Suroviny na 4 porce: konzerva tuňáka Rio Mare ve vlastní šťávě, ½ balení Rio Mare Paté lososový krém, 60 g filo těsta, 60 g červené cibule, 160 g konzervovaných rajčat Mutti, 4 lžíce riccoty, 2,5 lžíce másla, 100 g grana Panado, 175 g trhaného salátku, 150 g manga, lžička hořčice, lžička citronové šťávy LiMMi, lžička pomerančové šťávy, lžička extra panenského olivového oleje Monini, sůl, pepř a bylinky na dochucení.
Postup: filo těsto potřeme máslem. Riccotu smícháme s Rio Mare Paté lososovým krémem a vzniklou směsí potřeme plát filo těsta. Přidáme konzervovaná rajčata Mutti, cibuli nakrájenou na kolečka, tuňáka Rio Mare ve vlastní šťávě a nakrájené bylinky. Posypeme sýrem, zatočíme do rolky a pečeme. Z hořčice, citrónové šťávy LiMMi, pomerančové šťávy, extra panenského olivového oleje Monini připravíme dresink. Mango nakrájíme na kostičky. Tuňákovou rolku podáváme s mangovým salátkem a dresinkem. 
Připravila
 Kateřina Kotoučová.


www.sousoszn.cz

 



Nepřehlédněte


Doprava

Ryanair otevře linku Praha – Ammán

Nízkonákladová letecká společnost Ryanair oznámila, že od konce října 2018 spustí pravidelnou linku do Ammánu, hlavního města Jordánska.

05. 02. 2018

číst dál


Vzdělávání

Titul Mladý řemeslník 2017 získaly studentky ze znojemské Přímky

Sdružení soukromých škol Čech, Moravy a Slezska letos ocenilo dvacet nejlepších žáků středních škol učňovských a odborných oborů maturitního vzdělání z...

30. 10. 2017

číst dál


Czech specials new
Restaurace Novoměstský pivovar
travelcon