Menu

Výstava TINY [BAU]HAUS cestuje po Evropě

24. 06. 2019

Německá turistická centrála (DZT) připravila uměleckou instalaci s názvem TINY [BAU]HAUS, kterou zařazuje do své celosvětové tematické marketingové kampaně k 100. výročí založení Bauhausu. Poprvé ji bylo možné vidět 14. března 2019 v Amsterdamu. Putuje ale i do dalších evropských metropolí: Paříž, Rotterdam, Barcelona, Marseille, Vídeň, Praha, Budapešť a Kodaň jsou jen některé ze zastávek, kde bude pavilonek TINY [BAU]HAUS instalován. Jeho cestu dokumentují videa a blogy na sociálních sítích s hashtagem #CelebratingBauhaus.



Hlavním prvkem objektu TINY [BAU]HAUS je průchozí kvádr s podlahovou plochou o velikosti osmi čtverečních metrů. Uvnitř mohou návštěvníci vnímat svět uměleckého, architektonického a designérského hnutí Bauhaus všemi smysly. Interaktivní vizuální instalace ukáže, kde všude v Německu se lze s Bauhausem setkat. Prezentována budou rovněž hlavní působiště jeho představitelů, kterými byly Výmar, Desava a Berlín.

„Sté výročí založení Bauhausu je skvělou příležitostí k upevnění pozice Německa jako nejoblíbenějšího kulturního cíle Evropanů“, uvedla u příležitosti zahájení kampaně Petra Hedorferová, předsedkyně představenstva DZT. „Pomocí digitálních technologií, virtuální reality a inovativních formátů eventů podpoříme živé dědictví hnutí Bauhaus v Německu.“

Projekt TINY [BAU]HAUS spojuje všechny významné aspekty dědictví stylu Bauhaus, tematickou kampaň ‚100 let Bauhausu a globální marketing Německa jako turistické destinace. Zabývá se aktuálním trendem výstavby malých domků jako záměrným vývojem životního prostoru v metropolích – což je silná paralela ke společenským ideálům protagonistů hnutí Bauhaus.

TINY [BAU]HAUS navrhlo a vyrobilo renomované architektonické studio DUS Architects and Aectual v Amsterdamu. „Motivací ke zkonstruování tohoto domku vyrobeného pomocí 3D tisku z recyklovaného plastu s využitím inovativních technologií a materiálů byla myšlenka udržitelnosti. V jeho interiéru prezentujeme v jedinečném prostoru kulturně-turistikou nabídku k výročí založení Bauhausu“, doplňuje Jan Pohaněl, vedoucí zastoupení DZT v České republice.

V Praze bude možné výstavu navštívit ve dnech 25. až 30.6., vždy od 9 do 18 hod., před budovou Národního technického muzea (Kostelní 42, Praha 7).
Připravil Jan Pohaněl, foto: Bram Willems/DZT– Německá turistická centrála.

www.germany.travel
www.facebook.com/NemeckoTuristickaZeme

 



Nepřehlédněte


Ze světa

Nový Israel Bike Trail

Na propagaci aktivit cestovního ruchu v izraelské poušti byl zaměřen workshop pořádaný Česko-izraelskou smíšenou obchodní komorou a cestovní kanceláří Allround...

08. 03. 2019

číst dál


Z domova

V Bechyni je rozhodně nejlíp

Na Bechyni jsem stále vzpomínal, protože se mi tady líbilo, žila tu moje maminka a příbuzenstvo. Jezdit zpátky jsem ale mohl teprve poté, co jsem získal švýcarské...

04. 08. 2017

číst dál


Archiv