Menu

Všechno o čepování piva na jednom místě. Konečně

06. 07. 2023

Všechno o čepování piva konečně najdete na jednom místě. Přehledně a srozumitelně pro profesionály i amatéry. Na adrese www.bernard.cz/kvalita jsou krátká videa a texty s radami, jak pivo správně čepovat a skladovat, jak si připravit sklo, ze kterého pivo bude nejlépe chutnat, a jak pečovat o výčepní zařízení. K tomu triky a tipy z letité praxe.

„Je tu sezóna brigád a také třeba domácích zahradních oslav, kdy se k výčepům postaví lidé, kteří neměli možnost se o čepování nic dovědět a podle toho to někdy vypadá. Přitom člověk za pípou je ten nejdůležitější pro to, aby pivo bylo perfektně načepované,“ říká Petr Kolařík, zkušený lektor Rodinného pivovaru Bernard. „Za mnoho let v oboru jsme už viděli leccos, a tak jsme kromě dobré praxe přidali také ukázky toho, jak by některé věci vypadat neměly a jak je napravit.“

Výčepním za 5 minut
Skvělým výčepním se za 5 minut nestane nikdo, ale několik dobrých rad předejde mnoha „nehodám“, které mohou radost z dobrého piva pokazit. Například video
Výčepním za 5 minut přehledně zobrazuje základy dobrého čepování. Videa vznikala v prostorách Návštěvnického centra Rodinného pivovaru Bernard, vystupují v nich zaměstnanci pivovaru, například výčepní pivovarské Pivnice Na Štokách Kateřina Fibingrová, lektor Petr Kolařík nebo sanitační technik Zbyněk Mach.





Na nový poradenský web odkazuje i QR kód, který pivovar dodal do všech podniků, ve kterých se pivo Bernard čepuje. Kód bude vždy nalepený na vnitřní straně výčepního stojanu, aby ho výčepní mohl kdykoliv ihned použít. Nový web kvality ve spolupráci s Rodinným pivovarem Bernard vytvořili kameraman
Jan Bačák a společnost FG Forrest
Připravil Radek Tulis.

www.navstivtebernard.cz
www.bernard.cz
www.facebook.com/bernard.cz



Související články


Mice Gastro Z domova

Moravské burčáky a vína u Máchova jezera posedmé

Vinobraní u Máchova jezera s podtitulem zábavné odpoledne pro děti se tentokrát konalo o první zářijové neděli a samozřejmě opět v...

03. 09. 2018

číst dál


Vzdělávání Mice Gastro Z domova

Zlatý Ámos & Mlékárna Valašské Meziříčí

Mlékárna Valašské Meziříčí se rozhodla tentokrát podpořit anketu o nejoblíbenějšího učitele Zlatý Ámos. Regionální kolo se...

22. 02. 2018

číst dál


Nepřehlédněte


Z domova

V roce 2017 přijelo do Prahy přes 7,5 milionu návštěvníků

Množství domácích a zahraničních turistů v Praze se neustále zvyšuje a ani rok 2017 nebyl výjimkou. Loni Prahu navštívilo celých 7 650 000 osob a počet...

09. 02. 2018

číst dál


Z domova

Co o vás říká značka Q?

Co z ní vyčtou vaši hosté, zákazníci, klienti i konkurence? To, že jim garantujete kvalitu služeb na úrovni evropského standardu až nadstandardu a máte na to...

01. 12. 2017

číst dál


Archiv