Menu

Veselý Kopec ožije textilem a módou

25. 05. 2022

V sobotu 4. června ožije areál Veselého Kopce oblíbeným programem Devatero řemesel aneb Od vlákna ke košili. Návštěvníci se tak mohou těšit na představení různých textilních technik, ukázky výroby a výrobky si mohou také koupit. Program je součástí oslav 50. výročí založení Muzea v přírodě Vysočina.

„S pomocí pozvaných řemeslníků představíme našim návštěvníkům zpracování lnu, kopřiv, předení a plstění vlny, necování, vyšívání, paličkování, pletení, tkané výrobky, výrobu modrotisku, zhotovování krojových součástí, bělení plátna, praní, mandlování a žehlení, dále textilní kuchyňské a bytové doplňky i textilní hračky. Pro milovníky dámské i pánské módy je připravena

zajímavá nabídka autorských oděvů inspirovaných tradicemi ve spojení se současnými trendy a módní přehlídky. Návštěvníci si budou moci výrobky řemeslníků také zakoupit nebo si mnohé činnosti alespoň vlastnoručně vyzkoušet. Celý den zpříjemní mužský pěvecký sbor Bratříčci ze Slovácka,“ uvedla Magda Křivanová, ředitelka Muzea v přírodě Vysočina.

Součástí programu jsou:
Komentovaná prohlídka Příběh lněného semínka v 10.00 a ve 13.00 hodin
Přehlídka lněných oděvů Ateliéru Smiling sun Dany Kozákové z Ústí nad Orlicí v 11.00 hodin/amfiteátr
Přehlídka lidového oděvu z depozitářů Muzea v přírodě
                                                                                                          Vysočina ve 14.00 hodin/ amfiteátr

Areál muzea je v červnu otevřen denně, kromě pondělí, od 9.00 do 17.00.
Připravila Petra Valíčková.

www.nmvp.cz/vysocina

plakt_devatero_emesel_22



Archiv
for kids