Související články
Ve znamení dýňových specialit
04. 10. 2025

Skupina Pytloun Restaurants uvádí v říjnu výjimečná podzimní menu ve svých třech vybraných restauracích. Liberecká restaurace Zlatý kohout, která je zařazena do prestižního průvodce Gault&Millau a byla oceněna jako jedna ze tří restaurací s nejlepším personálem v Libereckém kraji,
i horské restaurace Rendlík v Krušných horách a krkonošská Končina v Harrachově připravily na měsíc říjen speciální nabídky plné sezónních surovin
a podzimních chutí. Každá
z vybraných restaurací přichází
s vlastním konceptem podzimního menu, které odráží charakter lokace i kuchařské umění jednotlivých týmů.
Zlatý kohout Liberec: Podzimní symfonie
Oceněná liberecká restaurace nabízí menu s názvem Podzimní symfonie, které oslavuje barvy i bohatství tohoto období. Menu zahrnuje hřejivou krémovou dýňovou polévku s jemnou pikantností chilli a kokosovým mlékem, šťavnatou vepřovou panenku s gratinovanými bramborami s dýní Hokkaidó a jemný dýňový cheesecake s pekanovými ořechy. Speciální nápojovou nabídku doplňuje dýňový punč Virgin, dýňová slivovička a víno Pinot noir z Vinařství Obelisk.
Končina Harrachov: Dýňové menu
Krkonošská restaurace Končina představuje tříchodové Dýňové menu, kde hraje hlavní roli dýně v nejrůznějších podobách. Hosté si mohou vychutnat krémovou dýňovou polévku s kokosovým mlékem a praženými dýňovými semínky, vepřovou kotletu plněnou dýňovým pyré s rozmarýnem, dýňové risotto s čerstvými bylinkami a sýrem nebo nadýchaný dýňový muffin s čokoládou.
Rendlík v Krušných horách: Podzim na talíři
Horská restaurace Rendlík připravila menu Podzim na talíři inspirované sezónními surovinami. Mezi speciality patří carpaccio z pečené dýně s fíky, dýňová polévka s kokosovým mlékem a koriandrem, kachní prso s dýňovým pyré a houbové ravioli či dýňový cheesecake s ořechy. Unikátní je také sezónní specialita Pumpkin Spice Latte, které snoubí intenzivní chuť kvalitního espressa s jemně kořeněným dýňovým sirupem.
Všechna tři menu budou k dispozici po celý měsíc říjen 2025. Restaurace Zlatý kohout je otevřena ne–čt 18:00–22:00 a pá–so 17:00–22:00 (kuchyně do 21:00), horské restaurace Končina a Rendlík pak denně 12:00–22:00.
Restaurace patřící do skupiny PYTLOUN RESTAURANTS
jsou umístěny na skvělých lokalitách v Praze, Liberci, Krkonoších a Krušných horách. Skupina zahrnuje restauraci Talíř a Pytloun Sky Bar & Restaurant Prague a restauraci Chateau Ctěnice v Praze, restauraci Zlatý kohout a Imperial Pizza Liberec v Liberci, restauraci Rendlík v Krušných horách, a restauraci Končina a Imperial Pizza Harrachov v Harrachově. Restaurace nabízejí vynikající českou a italskou kuchyni. V PYTLOUN RESTAURANTS kladou velký důraz na čerstvé suroviny od místních farmářů. Spolupráce s místními dodavateli zajišťuje kvalitní, čerstvé a sezónní suroviny pro připravované pokrmy. Skupina také podporuje udržitelné zemědělství a ekologické postupy, které přispívají k ochraně životního prostředí a podpoře lokálních komunit. Všechny restaurace se snaží využívat sezónní ingredience podle dostupnosti a nabídky od místních partnerů, což jim umožňuje připravovat pokrmy plné chuti a kvality.
PYTLOUN HOTELS
patří k ceněným českým hotelovým značkám, která v současné době provozuje celkem čtrnáct designových i tradičních hotelů a šest restaurací, z toho osm hotelů v Liberci, kde je její vlajkovou lodí designový Pytloun Grand Hotel Imperial, dva horské hotely v Harrachově v Krkonoších a v Krušných horách, a čtyři hotely v Praze, jeden v srdci hlavního města na Václavském náměstí, dva hotely na pražské Kampě (Pytloun Kampa Garden Hotel Prague a Pytloun Old Armoury Hotel Prague) a čtvrtý v zámeckém areálu Ctěnice v místní části Vinoř na severovýchodním okraji Prahy. Díky důsledné diverzifikaci portfolia nabízí ubytování pro všechny typy hostů. Každý hotel sítě PYTLOUN HOTELS má svou vlastní osobitost a styl. Všechny ale sdílejí stejný závazek poskytovat hostům vynikající služby, moderní vybavení a výjimečný zážitek z pobytu.
Připravil Ondřej Hampl.
www.pytloun-hotels.cz
www.pytloun-restaurants.cz

Nepřehlédněte
Jak zadávat veřejné zakázky Národním elektronickým nástrojem
Ministerstvo pro místní rozvoj připravilo další sérii on-line seminářů.
17. 02. 2021















