Menu

Vánoční novinky ze světa her a hraček

20. 11. 2018

Vánoční dárek v podobě společenských her českého výrobce her, hraček a IGRÁČKA, firmy EFKO-karton s.r.o., by mohl být příjemným zpestřením letošních vánoc. Mezi novinkami lze vybírat od společenských her pro nejmenší, až po satirické hry pro dospělé. Rodinná společenská hra Smolíček pacholíček navazuje na úspěšnou hru v retro provedení Dlouhý, Široký a Bystrozraký. Společenskou hrou pro širší okruh rodiny je hra Kup si krávu. Jak sám název prozrazuje, hráči si zábavnou formou procvičí strategické uvažování i základní počty. Kdo se počítáním trápit nechce a touží po napětí a dobrodružství, může zvolit hru vhodnou i pro nejmenší děti Noemova archa. Známý biblický příběh děti poučí a zabaví. Party hra NIMBLE – JUNIOR je zase zjednodušenou dětskou verzí oblíbené hry NIMBLE.  Ve vánoční nabídce je i soubor her MULTI-TRIO, který navazuje na již zavedený koncept didaktických her Pexetrio. Jedná se o nádherně ilustrovanou naučnou hru, kde se hráči zábavnou formou učí poznávat lesní flóru a faunu.  EFKO sází i na jistotu a tradice. Nově uvádí na předvánoční trh Loutkové divadlo. Produktová řada IGRÁČEK se rozšiřuje o novinky -   Farmář s dvěma koníky a Popelář s popelnicemi a odpadky. Pro dospělé pak doporučuje výrobce oblíbenou a osvědčenou hru z dílny Ivana Mládka Soudruhu nezlob se! Tak jako se kniha o Vánocích stala již součástí téměř každé domácnosti, věří také EFKO, že i drobnost z domácí kolekce vánočních novinek najde pod českým stromečkem své místo.
„Všem bych rád popřál poklidný jak ten Vánoční, tak i předvánoční čas. Pokud bychom k tomu přispěli i tipy na výběr zajímavého a netradičního dárku z české dílny, budu velice potěšen,” uvádí Miroslav Kotík, majitel a ředitel společnosti EFKO – karton s.r.o. „Vyrábíme tradiční společenské hry, ale i zajímavé zábavné novinky. Vše u nás na Vysočině ve velmi pěkných designech a ve vysoké kvalitě, tak aby naše hry bavily a vydržely po generace,“ dodává Miroslav Kotík.

SMOLÍČEK, rodinná společenská hra
Jednoduchá zábavná hra pro děti s cílem najít Smolíčka pacholíčka. Obsahuje dřevěné komponenty. Vhodné pro procvičování jemné motoriky. Novinka navazuje na úspěšnou hru v retro provedení Dlouhý, Široký a Bystrozraký. MOC 499 Kč. 

KUP SI KRÁVU, společenská hra
Kup si krávu je jednoduchá a svižná hra pro celou rodinu. Buďte rafinovaní, dobře si to spočítejte a nakupte ty nejlepší a nejvýkonnější krávy. Rozšiřujte a pečujte o své stádo a hlavně lépe než váš soused. Hra vytvořena ve spolupráci s úspěšným dánským tvůrcem her Martinem N. Andersenem. MOC 399 Kč.


NOEMOVA ARCHA, společenská hra
Noemova archa je obrovské plavidlo. Dokážeš stejně jako Noe získat všechna zvířata světa v páru a dopravit je na loď pro jejich záchranu? Pokus se o to v co nejkratším čase a vyhraj tak nad svými soupeři. Zábavná společenská hra pro celou rodinu. Obsahuje dřevěnou figurku Noe a kostku. MOC 399 Kč.

NIMBLE PRO DĚTI - JUNIOR, párty hra
Nimble je svižná party hra, která vám ukáže, jak jste na tom s pohotovostí a postřehem. Hra obsahuje 14 dřevěných kostek a 72 překvapivých témat vhodných pro děti v české i slovenské verzi. Nimble je pro všechny hráče, kteří se rádi baví. Verze Junior navazuje na oblíbenou hru Nimble, která je již na trhu.(zjednodušená pravidla s jedním tématem na kartičce, bez časovače). Obě verze Nimble jsou vytvořeny ve spolupráci s úspěšným dánským tvůrcem her Martinem N. Andersenem. MOC 349 Kč.

MULTI-TRIO, soubor her
Nádherně ilustrovaná naučná hra, kde se hráči zábavnou formou učí poznávat lesní flóru a faunu. Soubor s 30 herními variantami, obsahuje:  48 kartiček = 16 trojic se zvířaty a 24 kartiček = 8 trojic s rostlinami, velký herní plán, plakát LESA,  12 LOTO trio karet,  hrací kostku. Součástí balení je podrobný návod na všechny varianty, herní vzdělávací kvíz a mini encyklopedie. MOC 599 Kč.

LOUTKOVÉ DIVADLO
Zavzpomínejte na své dětství a prožijte nádherné chvíle strávené hrou s tradičním loutkovým divadlem s oponou. Kulisy a pohádkové postavičky jsou zpracovány v originálním dizajnu, dětem tak důvěrným a známým. Divadélko obsahuje 28 loutek, kulisy a různé doplňky, celkem 10 různých univerzálně použitelných prostředí, vše z vysokojakostního laminovaného kartonu. Součástí balení je podrobný divadelní scénář pohádek O červené Karkulce a O perníkové chaloupce a stručný obsah dalších tří pohádek. Loutkové divadélko je tradiční česká hračka, která rozvíjí tvořivost a podporuje představivost. MOC 799 Kč.

Novinky IGRÁČEK
Igráček Trio Farma - Farmář s kýblem a lopatou a jeho 2 koníci. MOC 159 Kč.
Igráček Třídíme odpad. MOC 159 Kč.
Igráček učí děti jak správně třídit odpad. K dispozici má „odpadky“ a 4 druhy popelnic. MOC 159 Kč.

SOUDRUHU NEZLOB SE!
Velmi úspěšná společenská hra pro dospělé, plná osobitého humoru pana Ivana Mládka. I přes časový odstup od posledního vydání je tato hra stále „aktuální“. Pobavte se, zavzpomínejte na doby nedávno minulé a připomeňte si éru totality. Součástí hry je slovník zapomenutých pojmů. MOC 399 Kč.

Společnost EFKO,
český výrobce her a hraček, působí na českém trhu od roku 1993. Po celou dobu se zaměřuje kromě výroby také na charitativní akce. Podporuje sponzorskými dary řadu mateřských školek, základních a zvláštních škol, dětských domovů a kojeneckých ústavů. Společnost EFKO se zařadila do projektu KLOKÁNEK na podporu týraných a opuštěných dětí. Těm již od roku 2006 pravidelně přiváží vánoční dárky a pomáhá tak jejich malým svěřencům prožít radostnější Vánoce. Za své výrobky získalo EFKO řadu ocenění  - FOR TOYS 2010 -  cena GRAND PRIX za IGRÁČKA. V roce 2011 obdrželo čestné uznání v rámci projektu VIZIONÁŘI 2011. Ocenění bylo uděleno za oživení tradičních dětských hraček IGRÁČEK a uvedení na trh nové série, která využívá nejnovějších poznatků z oblasti didaktiky a dětské psychologie. Projekt VIZIONÁŘI organizuje sdružení Czech Inno pod záštitou Ministerstva průmyslu a obchodu. V roce 2012 společnost EFKO získala ocenění v soutěži „Českých 100 nejlepších“ za strategickou hru ABAKU, kterou doporučuje rovněž Mensa ČR, Jednota českých matematiků a fyziků a Univerzita Karlova. Kreativní stavebnice ROTO START, získala ocenění „Správná hračka“ za rok 2013. Populární rodinná společenská hra Jožin z bažin se chlubí hned dvěma oceněními; „Správná hračka 2013“ a „Nejlepší novinka 2013“ v kategorii Hry, puzzle a karty. V roce 2014 získal označení „Správná hračka“ 2014 soubor oblíbených her Moje první hry. Poslední ocenění „Správná hračka“ získala společnost Efko za edukativní hru „Vyprávěj“ a konstrukční stavebnici ROTO ABC v roce 2018.
Připravila Kateřina Goroškov Řeháková.


www.efko.cz




Archiv
for kids