Menu

V Pelhřimově Golem proti dopingu

09. 06. 2020

Muzeum rekordů a kuriozit připravilo v termínu o rok odloženého festivalu Pelhřimov – město rekordů akci Rekordy v karanténě. V rámci ní se jako první z borců usilujících o nový zápis do České knihy rekordů představil silák René Richter, zvaný Golem, který představil 12měsíční projekt Golem proti dopingu. Tento muž s neuvěřitelnou silou v čelistech má v úmyslu v průběhu 12 měsíců překonat 12 světových rekordů. Navíc chce dokázat, že člověk může dosáhnout sportovního úspěchu na světové úrovni bez použití podpůrných látek jakými jsou například anabolické steroidy.

V zahradě Muzea rekordů, kde byla zároveň otevřena velká retrospektivní výstava k 30 letům pelhřimovských rekordů, dokázal René zvednout a udržet pouze v zubech (textilní úvaz s koženým zakončením), na němž byl zavěšen vyzrálý betonový obrubník o rozměrech 100 x 15 x 25 cm a hmotnosti 80 kg. Ten byl pak následně v silákově pozici ve stoje asistentem rozbit úderem 6kilovou palicí. Tento úkon byl proveden 6krát v průběhu jediné minuty (54,8 s). Vyhlášený silák v minulosti např. při svém prvním rekordu dokázal rozpohybovat kolonu 11 nákladních aut (82,5 tuny) a na festivalu Pelhřimov – město rekordů předvedl další neuvěřitelné kousky:

Vytrvalostní držení vrtáku spuštěné vrtačky v zubech
René „Golem“ Richter udržel na festivalu Pelhřimov – město rekordů v zubech vrták zapnuté vrtačky, a to po dobu 38,69 vteřiny, tj. do okamžiku, kdy došlo ke spálení jejího motoru. K pokusu bylo použito příklepové vrtačky typu C-1103 o výkonu 1050 w a vrtáku určeného do betonu o šířce 1 cm a délce 60 cm.

Ohýbání padesátikorunových mincí v zubech
René „Golem“ Richter dokázal na festivalu Pelhřimov – město rekordů za pomoci kleští ohnout devět padesátikorunových mincí držených v zubech, a to v čase 2:12,03 min. Během první minuty ohnul pět mincí. Mince byla započítána v okamžiku, kdy došlo k vychýlení její prostřední části.
Připravil Miroslav Marek.

www.muzeumrekorduakuriozit.cz
www.dobryden.cz
  

 



Archiv