Menu

VIDA! Věda je zábava

14. 06. 2019

Tornádo, vichřice, moderování počasí, magnetická socha, obří srdce, trenažér pilotů stihaček – to jsou ukázky některých z nich. Ročně do VIDA! zavítá přes 240 tisíc návštěvníků, od otevření centra v prosinci 2014 už překročila celková návštěvnost 700 tisíc.

    

Součástí vstupenky do VIDA! je i možnost navštívit science show v Divadle vědy. „Představení s pokusy se v České republice i ve světě uvádějí v science centrech velmi často. Ve VIDA! věnujeme jejich přípravě velikou pozornost a věříme, že jsou naše science show výjimečné. Tuto skutečnost potvrdilo například loňské vítězství na celoevropské soutěži performerů Science me! v německém Hannoveru,“ sdělil ředitel VIDA! Lukáš Richter. 

  

Součástí každodenní programové nabídky jsou vedle show i výukové programy pro školy a promítání 3D filmů z divoké přírody. Každý víkend, během letních prázdnin dokonce denně, připravuje VIDA! pro rodiny s dětmi labodílny, kde si účastníci na vlastní kůži vyzkouší celou řadu zajímavých pokusů. VIDA! však nezapomíná ani na dospělé. „Minimálně šestkrát do roka pořádáme party 18+ po setmění VIDA! After Dark, kdy naše expozice ožije hudbou a programem na speciální téma. Účastníci se mohou těšit na jedinečnou atmosféru i bar,“  lákal do VIDA! Richter.

  

Každoročně přichází brněnský zábavní park VIDA! s novinkami. Loni VIDA! například zprovoznila v prostoru expozice mobilní prostor pro tvoření a kutění, takzvanou Bastlírnu. Na zájemce tu čekají pracovní stoly, nářadí a nejrůznější materiál. „Čím dál víc lidí uvítá možnost vyzkoušet si práci s pilou, kladivem, odporovou řezačkou či pájkou. Chtějí být kreativní a rozvíjet se i v tomto směru,“ řekl Sven Dražan, manažer programu VIDA!

  

Letos v březnu zahájila výstavu Haló, která je věnována dobrodružství komunikace na kratší i delší vzdálenosti. Letošní hlavní novinkou však bude venkovní expozice VIDA!, které se otevře už 1. června při příležitosti Dne dětí.  Na tomto projektu se pracovala více než dva roky. „Přírodní prvky společně s exponáty vytvoří příjemné místo pro relaxaci. Venkovní expozice se tak stane klidným protipólem k často velmi rušnému prostoru uvnitř,“ doplnil Ondřej Hlouša, manažer expozice VIDA!
Připravila Hana Laudátová.


www.vida.cz
www.facebook.com/vidabrno
www.kr-jihomoravsky.cz




 

 

 

 

 

 



Archiv
for kids