Související články
PIVEX 2019
V Orea hotelu Voroněž v Brně byly 25. února 2019 vyhlášeny výsledky degustačních soutěží piv.
28. 02. 2019
Město Brno PIVEX podporuje
Rozhovor s primátorkou Statutárního města Brna Markétou Vaňkovou.
13. 03. 2019
12. 11. 2017
· 12. Gastronomické dny v hotelu Horizont 8. - 10.12. 2017
Komentované pětichodové degustační menu snoubené s vybranými víny
Exkluzivní víkendové menu
V Peci nesedí za pecí a připravují Gastronomické dny. Dal by se podle nich snad i řídit kalendář. Předzvěstí astronomické zimy v Peci pod Sněžkou jsou již tradičně Gastronomické dny šéfkuchaře hotelu Horizont Jiřího Švestky. Ty již po dvanácté zpestří období před začátkem zimní sezóny ve SkiResortu Černá hora - Pec. Každoroční svátek skvělých pokrmů a vybraných vín letos proběhne o druhém adventním víkendu.
Snoubení pokrmů s víny
Vrcholem Gastronomických dnů pak bude sobotní večer 9. prosince. Připravena bude více než dvouhodinová degustace sestávající z pětichodového menu, doplněného o pečlivě vybraná moravská vína z vinařství Chateau Valtice. Jednotlivé chody budou průběžně představeny šéfkuchařem Jiřím Švestkou ve spolupráci s Markem Šťastným, ředitelem Chateau Valtice.
"Sobotní večer je určen hlavně těm hostům, kteří chtějí ochutnat hned několik pokrmů najednou, a také se o nich něco dozvědět. Jsme však připraveni i na hosty, kteří by sobotní degustaci nestihli. Ti si mohou v HORIZONT café & restaurantu od pátku do neděle užívat nejen pokrmy ze sobotního degustačního menu, ale i další speciality, připravované našim kuchařským týmem exkluzivně pro tento víkend," říká Karel Rada, ředitel hotelu Horizont.
Degustační menu
sobota 9. prosince 2017
Jemná krémová polévka z pečeného česneku s restovanými slaninovými krutony
Sylvánské zelené pozdní sběr 2015
Veltlínské zelené výběr z hroznů 2015
Bramborové rösti s lososem, šlehačkou s lososovým kaviárem a zastřeným křepelčím vejcem, doplněné koprovým olejem
Chardonnay výběr z hroznů 2015
Rulandské bílé výběr z hroznů 2015
Prsíčko a stehýnko z mladého kuřátka, připravované na přepuštěném másle s čerstvými bylinkami, podávané na chřestovém pyré s pórkem
Ryzlink vlašský výběr z hroznů 2015
Ryzlink rýnský VOC Valtice 2015 Spider steak z telecího masa s fazolovým ragú a tuřínem pečeným na přepuštěném másle
Merlot pozdní sběr 2015
Frankovka výběr z hroznů 2015
Nočky z odpalovaného těsta na čokoládovém mascarpone s čerstvými fíky marinovanými v cukrovém roztoku a jadérky z granátového jablka v dezertním víně a medu
Aurelius pozdní sběr 2016
Rulandské šedé výběr z hroznů 2015
A na závěr cuvée Cabernet Sauvignon x Merlot výběr z hroznů 2015 barrique
OBJEVTE SVŮJ HORIZONT...
Připravil Bc. Pavel Bednář
www.hotelhorizont.cz
Související články
V Orea hotelu Voroněž v Brně byly 25. února 2019 vyhlášeny výsledky degustačních soutěží piv.
28. 02. 2019
Rozhovor s primátorkou Statutárního města Brna Markétou Vaňkovou.
13. 03. 2019
Nepřehlédněte
Německo znovu dobývá první příčku v průzkumu nejlepší národní značky, zatímco USA se propadají na šesté místo.
11. 01. 2018
Neočekávám, že stát bude financovat celý rozvoj odvětví cestovního ruchu, ale minimálně by měl hledat způsob, jak v tvrdé globální konkurenci daleko účinněji...
03. 09. 2019