Menu

Užijte si jarní prázdniny v jižních Čechách

07. 02. 2024

Tento týden začínají v prvních okresech jarní prázdniny a napříč celou republikou trvají až do 15. března. Počasí zatím úplně nepřeje sněhovým radovánkám, ale i tak lze najít spoustu zimních aktivit. Turisté zde mají možnost využít
i širokou nabídku dalších tipů, atraktivit a akcí plánované na celé toto období.

„Jarní prázdniny v jižních Čechách jsou ideálním časem pro odpočinek, zábavu a nezapomenutelné zážitky s vaší rodinou. Možností je spoustu a nyní můžeme vyjmenovat jen některé z nich. Doporučuji proto navštívit kalendář akcí na webu jiznicechy.cz nebo přímo odkaz s tipy
bit.ly/Jarní_prázdniny_jižní_Čechy,
kde každý návštěvník nalezne přesně to, co ho zajímá,“
uvádí Tereza Procházková, vedoucí domácího cestovního ruchu v jižních Čechách.

Sportovní aktivity
Procházka na sněžnicích okolím Kvildy s povídáním o místní historii a přírodních zajímavostech bude určitě nezapomenutelným zážitek pro každého z účastníků. Zalyžovat si můžete v lyžařském areálu na Zadově, Lipně nad Vltavou, na Kvildě nebo v Nových Hutích. Využít můžete i skibusy, které spojují většinu velkých regionálních měst se zimními destinacemi v jižních Čechách. Ukázat své krasobruslařské umění je možné například na kouzelném kluzišti na zámku Blatná nebo na venkovním kluzišti v Dačicích.




Rodinné aktivity

8. února pro vás máme parádní rodinou zábavu, ke které potřebujete boby nebo sáňky, úsměv na tváři a chuť užít si příjemný podvečer na svahu v Lipně nad Vltavou, kde se konají rodinné závody v bobovaní! Závodit s lišákem Foxem a nejenom s ním můžete každé úterý a čtvrtek od 17:00. Na programu bude několik kategorií, třeba o nejoriginálnější jízdu, nejrychlejší jízdu a bude i rodinná štafeta, těšit se můžete například na jízdu rolbou!  Do Horní Plané zase vyrazte na Zimní hry, které jsou určeny pro všechny generace a o zábavu bude jistě postaráno.

Gastronomické zážitky
Jaká by to byla zima bez jihočeské zabijačky? Tu pravou staročeskou zažijete například 10. února v Safari resortu v Borovanech nebo ve stejný den na Velkém náměstí v Borovanech. O den dříve začínají zabijačkové hody také v Masných krámech v Českých Budějovicích. Zahřát se dobrou polévkou a podpořit dobročinnou akci zase můžete v Českém Krumlově na akci Polévka pro dobrou věc. Na zamilované nezapomínáme například speciálním valentýnským menu v restauraci Molo Lipno nebo v Pivovaru Rožmberk.








Kulturní akce

Návštěvníci se mohou bezmezně ponořit do působivého uměleckého světa velkých starých mistrů a vydat se na vizuální cestu objevování skutečných ikon na unikátní výstavě Mistři renesance v Českých Budějovicích. Na stojáka můžete vyrazit do Českého Krumlova a zasmát se s Lukášem Pavláskem a dalšími hosty nebo na koncert Roberta Křesťana do Prachatic.


Tipy na výlety

Průvod masopustní koledy v Českých Budějovicích začíná 13. února u Jihočeského divadla, pokračuje na náměstí Přemysla Otakara II., přičemž se můžete těšit na maškarní průvod barevných masek, žehnání koledy i pochválení Masopustu. Doprovodný program zajišťují ty nejlepší jihočeské folklorní soubory, jejichž umění a výkony vytvářejí z budějovického masopustu ojedinělou akci překračující hranice regionu. Masopustní koleda vás nemine ani v Netolicích nebo v Borovanech. Neměl by Vám ani ujít masopustní průvod Milevských maškar, který se koná 16. února v Milevsku. Oslavit svátek svatého Valentýna můžete netradičně ve fotoateliéru u Seidlů, kde si pořídíte stylovou památku v podobě dobové fotografie.
Připravila Jana Píchová.

www.dovolena.jiznicechy.cz
www.jiznicechy.cz

www.jccr.cz
 



Nepřehlédněte


Z domova

Praha bude slavit Mezinárodní den flamenka

Día del Flamenco, Den flamenka, to je 16. listopad, kdy bylo v roce 2010 flamenco zapsáno na seznam nehmotného kulturního dědictví UNESCO. Česká republika se připojí...

18. 09. 2017

číst dál


Doprava

Travel Service získal první Boeing 737 MAX

Letecká společnost Travel Service zařadila do své flotily první Boeing 737 MAX 8 a patří mezi první letecké společnosti na světě, které 737 MAX získaly.

02. 02. 2018

číst dál


Archiv