Menu

Vyznáte se ve hvězdách hotelů a penzionů?

07. 11. 2022

noc-hotelu-2

Určitě se vám nebo vašim blízkým někdy stalo, že jste nebyli spokojení s úrovní ubytování, ačkoli jste se rozhodli podle počtu hvězdiček a recenzí ostatních hostů. S recenzemi vám nepomůžeme, ale v systému hvězdiček vám uděláme jasno. V Česku není povinnost uvádět počet hvězdiček podle jednotných kritérií. Každý hoteliér či majitel penzionu si může udělit počet hvězd dle jeho uvážení. Bohužel tato skutečnost brání transparentnosti a udržení stejné kvality.

Opačným směrem se vydalo společenství Hotelstars Union, které funguje téměř po celé Evropě ve 20 zemích. Certifikované hotely a penziony ctí jednotná evropská pravidla a kritéria v přidělování hvězdiček. Certifikace Hotelstars je garancí stejné kvality a rozsahu služeb napříč Evropou.

Vybírat si certifikované hotely a penziony má smysl. Víte předem, jaké služby a vybavení můžete očekávat. Pomůžete udávat správný směr a užít si dovolenou bez zbytečných komplikací. Napomůžete transparentnosti a udržení odpovídající kvality služeb.

V současné době je certifikováno přes 1200 ubytovacích zařízení v Česku, dohromady po Evropě cca 30 tisíc hotelů a penzionů.

Jak poznáme ty pravé hvězdy? Certifikovaná ubytovací zařízení jsou označena společným znakem Hotelstars. Mohou mít vystavený certifikát, plaketu či samolepku na dveřích. Pravé hvězdy naleznete v katalogu klasifikovaných hotelů a penzionů na www.hotelstars.cz.

Od letošního jara uvádí Tripadvisor exkluzivně oficiální hvězdičková hodnocení dle klasifikace Hotelstars. Asociace hotelů a restaurací pracuje na propojení katalogu Hotestars s portálem Kudy z nudy. Na webových stránkách Kudy z Nudy se budou zobrazovat certifikovaná zařízení jako možné ubytování v lokalitě, kterou si zájemce o zážitky prohlíží. V budoucnu bude také společnost Prague City Tourism uvádět certifikát Hotelstars u ubytovacích zařízení v Praze a tak garantovat turistům kvalitu zobrazených zařízení na stránkách www.prague.eu/cs

Cestovatelé si mohou být jistí, že tyto hvězdičky jsou skutečně ty pravé s garancí Asociace hotelů a restaurací. Jezděte do certifikovaných hotelů a penzionů – s námi se již nespletete!
Připravila Daniela Frídová. 

www.ahrcr.cz
www.hotelstars.cz
https://nochotelu.cz/



Archiv