Menu

Triatlon Konopiště s rekordní účastí bude o sportu, zábavě i pomoci

13. 07. 2023

01--start_plav

V sobotu 15. července se uskuteční 3. ročník akce TRIATLON KONOPIŠTĚ, jenž navazuje na triatlonovou historii v tomto krásném místě z let 1984–2008. Už nyní je jasné, že půjde o rekordní účast. V úterý bylo nahlášeno 570 triatlonistů ve třech závodech. Tím se zařazuje Konopiště mezi největší triatlonové podniky v Česku. 


Program začne už v 8.45 open závodem „Elmoz Czech Konopišťský MINIŽELEZŇÁK“, kde na tratích 1/10 Ironmana poměří síly jak hobby sportovci, tak zkušení borci z triatlonu. Ti co jezdí delší závody, jdou častou i do druhého závodu. Součet jejich časů má svojí kategorii „Ferdinand DOUBLE Triatlon Konopiště“. Loni vyhrál asi největší ze železňáků Petr Vabroušek. Teď je kandidátem další elitní triatlonista Pavel Hradil a v ženách Helena Kotopulu. Hlavním cílem pořadatelů je na start open závodu dostat sportovní příznivce a hobby sportovce, kteří mohou zažít úžasnou atmosféru akce. Triatlon spojuje velmi dobře tři nejpopulárnější individuální sporty.

Organizátoři nemyslí jen na aktivní sportovce, ale chtějí pomoci těm, co nemají takové štěstí. V 11.15 odstartuje „CHARITATIVNÍ BĚH pro Anežku a DEBRA ČR“.  Věříme, že se zapojí doprovod i účastníci v rámci přípravy na závod nebo výklusu po něm. 

Ve 13.00 odstartuje hlavní závod SPRINT TRIATLON KONOPIŠTĚ „Velká cena Benešova“,kde poměří síly účastníci nejen z Českého poháru, ale i zahraniční triatleti. Letos startovní listina překvapivě čítá deset národností. V Konopišti bude startovat i izraelský juniorský tým, jenž se připravuje na EP v Táboře.

Děti v „PINKO Konopišťské JUNIORCE“ od 8 do 15 let pojedou v konopišťském parku od 15 hod celkem v 8-mi kat. Tady změří síly jak mladí triatlonisté z českých klubů, tak i další sportovci. Závod je sice součástí Českého poháru, ale je otevřen pro všechny.

Pro diváky, doprovod a samotné aktéry je připraven doprovodný program. Dětská zóna, exhibiční soutěž ve vyřezávání ovoce, soutěž na airbiku, preventivní stánek benešovské nemocnice, ukázka hasičské techniky, atd. Po závodu dospělých si budete moci prohlédnout auta Veřejné bezpečnosti z 80. let 20. století. Zároveň s několika sbory dobrovolných hasičů budou zajišťovat bezpečnost na trati kola.






Hostem akce bude „železná“ Simona Křivánková, která patří ke špičce na dlouhých tratích i ve světě. Loni na MS skončila na 6. místě. Celkem se na akci, včetně doprovodného programu, podílí cca 170 pořadatelů. Generálními partnery akce jsou město Benešov, Středočeský kraj a Česká triatlonová asociace. Dalšími většími partnery jsou společnosti BTL Medical Technologies s.r.o., ,  PINKO a.s. a Elmoz Czech s.r.o. Svoji účast na akci potvrdila i paní hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková, která odstartuje jeden ze sobotních závodů. 

Přihlásit se můžete ještě v den akce, ale je třeba přijít včas. Registrace u dospělých končí hodinu před startem a u dětí v 14.15. Na charitativní běh není problém se na místě přihlásit do 11 hod.  
Připravil Luděk Procházka.

www.triatlon-konopiste.cz



Archiv