Menu

Travelfest to návštěvníkům pořádně osladí

09. 04. 2018

Mimořádně sladké bude zahájení letošního druhého ročníku nejvýznamnějšího jihočeského veletrhu cestovního ruchu Travelfest 2018. Návštěvníky zde čeká obří dort, který se mimo jiné zapíše do České knihy rekordů.
„Pětimetrový dort, vážící zhruba jeden a půl tuny, slavnostně rozkrojíme spolu s jihočeskou hejtmankou Ivanou Stráskou a hercem Václavem Vydrou při zahájení veletrhu na českobudějovickém výstavišti v pátek 13. dubna v 10 hodin v pavilonu T2,“ uvedl Jaromír Polášek, ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu (JCCR), která veletrh pořádá.
„Dort budeme krájet průběžně po celou dobu konání veletrhu. K dispozici by přitom mělo být přibližně 13 tisíc porcí. Věřím, že společnými silami dokážeme dort zdolat,“ dodala manažerka veletrhu Klára Kaštylová a nepřímo tak naznačila, s jak vysokou návštěvností organizátoři Travelfestu počítají.
Dvoupatrový dort bude mít devět centimetrů vysokou čtvercovou základnu o rozměrech 484 x 484 centimetrů, jeho druhé patro bude vysoké 14 centimetrů a dominovat mu bude marcipánový model zámku Červená Lhota o velikosti 120 x 120 x 60 centimetrů. Zdobit ho bude také 22 obrazů vytvořených malbou na marcipán. Rekordní dort si budou moci návštěvníci vychutnat v pavilonu T2 v relax zóně, nebo ve veletržní kavárně Travel Café, kde budou baristé servírovat kávu ze zrnek míchaných speciálně pro tento veletrh. Doprovodný program obohatí mimo jiné „živá“ hudba, známé osobnosti, prezentace destinací nebo soutěže o hodnotné ceny. Návštěvníky zde čeká například setkání s hercem Václavem Vydrou, herečkami Denisou Pfauserovou (pohádka Řachanda), Kamilou Janovičovou (pohádka Tajemství staré bambitky), či s kontroverzním cestovatelem, extravagantním Pavlem Klegou.
Na sobotu 14. dubna připravili organizátoři speciální zábavný program pro celé rodiny. Pavilon Z, který bude „až po střechu“ naplněn zábavou, nabídne dětem Divadlo kouzel Pavla Kožíška, klauna, žongléra a baviče Pupu, premiéru Pošťácké pohádky od Marešovy divadelní společnosti, dopravní hřiště, Zeměráj, Muzeum čokolády, skákací hrad, malování na obličej, „Šumavouse“ a mnoho dalšího. Lákadlem budou i zábavné expozice hasičů nebo Českého červeného kříže. „Zajímavou zastávkou mezi stánky bude nepochybně hvězdářský koutek, kde se díky interaktivním technologiím návštěvníkům otevře celý vesmír jako na dlani,“ doplnila organizátorka Dětské soboty Petra Štíchová.
Souběžně s Travelfestem, zaměřeným na dovolenou, cestování a volný čas, bude výstavní areál hostit Gastrofest Jaro 2018. Oběma akcím, které se uskuteční v pátek 13. a v sobotu 14. dubna v areálu českobudějovického výstaviště, bude ve dnech 12. a 13. dubna předcházet odborná konference Travelcon 2018. Jihočeská centrála cestovního ruchu tak v Českých Budějovicích představí, nejdříve odborníkům a pak i široké veřejnosti, nejen nové produkty a aktuální nabídku turismu v regionu i mimo něj, ale například také zcela nový přeshraniční projekt „Památky žijí“. Jeho hlavním cílem je představit méně známá historická místa a podpořit vzájemnou spolupráci například při konání kulturních akcí na těchto památkách.

Konference Travelcon propere turistický business do poslední nitky
Mimořádně atraktivní odborný program a řadu zajímavých hostů nabídne svým účastníkům dvoudenní odborná konference Travelcon 2018, která se uskuteční ve dnech 12. – 13. dubna 2018 na českobudějovickém výstavišti v pavilonu Z. Největší akce svého druhu v regionu je určena například podnikatelům v turismu, hotelnictví a gastronomii. Cenné informace zde získají i provozovatelé infocenter či zástupci měst a obcí nebo různých spolků. Registrované účastníky čekají dva dny plné přednášek, workshopů, přeshraničních zkušeností, diskuzí, trendů a novinek. „Pozvali jsme experty na cestovní ruch a odborníky z branže. Ve dvou sálech vystoupí čtyřicet inspirativních přednášejících. Program je rozložen do pěti hlavních témat: business v cestovním ruchu, kvalitní služby a personál, mimosezóna, média a marketing a památky,“ konstatovala manažerka konference Travelcon Petra Machovcová.
A na koho se mohou účastníci konference těšit? O své zkušenosti se podělí Osobnost cestovního ruchu 2014 Nora Dolanská, která vedla Pražskou informační službu a poslední rok i Středočeskou centrálu cestovního ruchu. Vlastní osvědčené postupy v reklamě například při propagaci měst nabídne Jan Jelínek, kreativní ředitel agentury B&T. Další z hostů Ondřej Špaček má za sebou řadu strategických projektů v oblasti regionálního rozvoje a cestovního ruchu. Jak se dělá z neúspěchu úspěch? Na to účastníkům 2. ročníku konference Travelcon odpoví Pavel Klega – dobrodružný kočovník, šarmantní pankáč a profesionální bezdomovec, jak sám sebe charakterizuje. Projel stopem 23 zemí a ve 290 vozidlech ujel celkem 22 596 kilometrů. „Mezi téměř čtyřicítkou přednášejících se kromě Pavla Klegy objeví i velká jména z oblasti gastronomie,“ doplnil Polášek.
O výhodách plánování a realizací online marketinkových aktivit pohovoří Roman Stolejda ze společnosti Programmatic Media. Herec Lukáš Hejlík představí svůj zajímavý videopočin Gastromapa. Cestuje po celé České republice a hledá důvody úspěchů různých gastronomických projektů.
„Čínským blokem se připojujeme k evropsko-čínské iniciativě nazvané EU-China Tourism Year čili Evropsko-čínský turistický rok,“ dodal Polášek a prozradil, že pozvání do Českých Budějovic přijala Angela Fangqi Ye ze společnosti I TODO TRAVEL (CZECH) s.r.o., která má mimo jiné pobočky v Pekingu, Paříži, Londýně a zaměřuje se na incomingový cestovní ruch z Číny. V rámci čínského bloku se dále představí ZanZan Liu, tlumočnice a průvodkyně čínských turistů zejména po jižních Čechách. Na závěr shrne své zkušenosti s asijským cestovním ruchem Martin Benda, Market Manager ze společnosti Kuoni Group Travel Experts.
Moderátory 2. ročníku konference budou Josef Maršál a Filip Horký.
Připravil Ondřej Flemr.

www.travelfest.cz
www.travelcon.cz
www.jccr.cz
www.jiznicechy.cz



Nepřehlédněte


Lázeňství

Lázně Luhačovice pomáhají dětem od 1,5 roku

Uvažovali jste už o lázeňské léčbě svého dítěte? Plně ji hradí zdravotní pojišťovny. Každý rodič by udělal pro zlepšení zdravotního stavu svého dítě...

18. 10. 2017

číst dál


Hotelnictví

Praha spouští web ke sdílenému ubytování

Na fenomén sdíleného ubytování hlavní město Praha zareagovalo spuštěním webových stránek. Jsou určeny pro ubytovatele i ubytované, proto web funguje vedle české...

10. 11. 2017

číst dál


Archiv
for kids