Menu

Toulky Libereckým krajem. Nová brožura potěší pěší turisty

22. 03. 2022

Jak nejlépe poznat místa, kde člověk ještě nebyl? Nejlépe pěšky. Právě pěší turistika představuje nejlepší způsob odpočinku.  Není k tomu potřeba žádné speciální vybavení – stačí pohodlné oblečení, správné boty, batoh a svačina. Tři sta kilometrů tras v rámci pětadvaceti pěších výletů ve zdejším regionu představuje nová brožura, kterou připravilo oddělení cestovního ruchu Krajského úřadu Libereckého kraje.

Každou trasu v publikaci doplňují i zajímavosti a tipy na občerstvení. „Snažíme se návštěvníkům i místním nabídnout nejrůznějšími způsoby krásy Libereckého kraje. Ať už v tištěné podobě, tak elektronicky. Podle toho, jaký způsob preferují,“ říká Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Jizerských horách čtenáři díky brožuře poznají jednu z nejoblíbenějších oblastí, jíž je  Bedřichov a s ním spjaté okolí. Také se vydají po jedinečných vyhlídkách a skalních útvarech Ještědského hřebenu a poznají Riviéru Severu – Hamerské jezero.

Máchově kraji se lze na stránkách brožury vydat po stopách Valdštejnů nebo za geologickými zajímavostmi. Nechybí tipy na výlety po pohádkovém Českém ráji s rozhlednami, skalními městy a jedinečnými sakrálními památkami v Mariánské zahradě. Nechybí ani pozvání do Krkonoš.
Připravil Jan Mikulička.

www.liberecky-kraj.cz
www.facebook.com/libereckraj/
https://twitter.com/Libereckykraj/
www.instagram.com/libereckykraj/



Archiv
for kids