Menu

Toulcův dvůr 24. 4. slaví 25 let

14. 04. 2019

Země se otáčí 4,5 miliardy let. To pražský Toulcův dvůr, který se snaží inspirovat k tomu, aby se točila ještě alespoň několik dalších tisíc, si připomíná svých 25 let. Společně budou oslavovat 24. dubna 2019. Připomenutí krásného čtvrtstoletí spojilo hostivařské Středisko ekologické výchovy s akcí ke Dni Země. Téma "Odpovědně každý den” smysluplně a hravě propojuje oboje.

souasnost_po_2010

Toulcův dvůr v Hostivaři, který si za své čtvrtstoletí činnosti vybudoval jméno mezi veřejností i odborníky má své neodmyslitelné místo v ekologické výchově i volném čase Pražanů. V současnosti areálem, který byl po komunistické éře hospodaření zdevastován, projde přes 120 tisíc lidí ročně a je zrekonstruován k nepoznání.
24. 4. 2019 proběhnou oslavy toho významného výročí. Jsou připraveny ve dvou etapách. Dopolední, oficiální část, bude určena pro hosty z řad partnerských organizací, Hlavního města Prahy, městských částí, ministerstev a úřadů. Svou účast potvrdila například senátorka a starostka Prahy 10 Renata Chmelová, starosta Prahy 15 pan Milan Wenzl, pražští radní pro zeleň a finance, ředitel Výzkumného ústavu živočisného a mnozí další. Odpolední část, která začne v 15.00 bude určena široké veřejnosti a vzniká ve spolupráci s řadou subjektů.  “Naše oslavy a oslavy Dne Země připravujeme ve spolupráci s členskými organizacemi a řadou externích partnerů. Kromě Prahy 15, odboru zeleně Magistrátu hlavního města Prahy či Lesů hlavního města Prahy se svou inspirací, poznáním i hrami přijdou další pražská ekocentra, Asociace elektromobility, Federace Potravinových Bank či VŠCHT. Stanovišť bude celkem k třiceti,” říká Lenka Skoupá, předsedkyně Toulcova dvora a hlavní organizátorka. Kromě prezentací bude také doprovodný program na pódiu a v dalších prostorách dvora. Za pozornost bude stát například výstava fotografií k 25 letům, která ukáže mnohdy až neuvěřitelné změny. Svou účast přislíbil i pan František Toulec, který v areálu vyrůstal a jehož rod dal současnému Středisku ekologické výchovy jméno.
Připravil Jakub Moravec.

www.toulcuvdvur.cz 



Archiv
for kids