Menu

Tipy pro romantické cestování po Maďarsku na svátek sv. Valentýna

03. 02. 2023

Nabídka na romantické zážitky v Maďarsku je doslova nekonečná. Pokud hledáte romantické místo, kde byste mohli strávit svátek svatého Valentýna nebo výjimečné výročí, pak nehledejte nic jiného než tuto zemi. Měkce osvětlené hrady a dlážděné uličky, zlehka tekoucí řeky
a historické mosty, Budapešť a její okolí opravdu dýchají romantikou. Nebude trvat dlouho
a budete vtaženi do pohádkového kouzla této země, ať už ji navštívíte v jakémkoli ročním období.


Svátek sv. Valentýna, ten den, kdy se celý svět zbarví do růžova, je za rohem! Hledáte romantický program, který byste mohli prožít se svým partnerem, zajít si na luxusní jídlo, na skleničku nebo na ještě něco neobvyklejšího? Pokud ano, prožijte tento výjimečný den v Maďarsku a objevte všechna romantická místa a možnosti různých aktivit, které tato země nabízí. Budapešť se svými historickými paláci, nádhernými památkami a nádhernými výhledy na řeku je ideálním místem pro romantický výlet ve dvou. Je plná příležitostí, které inspirují k lásce, od výstupu na Rybářskou baštu za neuvěřitelným výhledem na město až po večeře při svíčkách na Dunaji. Pokud si opravdu chcete pořídit romantické ubytování, jistě si vyberete skvělý hotel podle svého vkusu, ať už se jedná o luxusní, jedinečný butikový hotel nebo budapešťskou pobočku známého mezinárodního řetězce se zaručeným vybavením a skvělou polohou v centru města. Kromě toho na vás čekají hrady, zámky či dokonce architektonické památky, kde si můžete zarezervovat pobyt a kde zažijete ty pravé pohádkové chvíle.

Budapešť nezklame ani sportovně založené páry! Zimní stadion City Park, který je největší v Evropě, vám poskytne skvělou příležitost ke společnému sportování. Při bruslení na kluzišti můžete obdivovat krásy Městského parku a dysneyovsky vyhlížejícího hradu Vajdahunyad, který se nachází nedaleko Náměstí hrdinů. A pak neváhejte vyzkoušet osvěžující horkou koupel pro vaše bruslením unavené nohy!

Nikdo si nedokáže představit romantičtější program, než je noc strávená v některých z termálních lázní. Jen pár metrů od zimního stadionu se nacházejí lázně Széchenyi s téměř dvaceti vnitřními i venkovními bazény. Patří k nejnavštěvovanějším a nejoceňovanějším budapešťským atrakcím, protože jsou jak relaxační, tak zábavné a v neposlední řadě i velmi romantické. Pokud prahnete po kombinaci malebného výhledu a lázeňského zážitku, pak byste měli vyzkoušet termální lázně Rudas. Zde si můžete se svým protějškem vychutnat dechberoucí výhled na město z pohodlí venkovního střešního bazénu lázní.

Třešničkou na dortu je pak procházka po břehu Dunaje. Budapešť se svými pohádkovými stavbami a výhledy na řeku při západu slunce je něco, co si musíte dokonale vychutnat. Než se společně vydáte na večeři do některé z mnoha vynikajících restaurací ve městě, udělejte si čas na procházku při západu slunce. V zeleni ukryté na kopci Gellért nad Alžbětiným mostem se nachází Zahrada filozofů, která je ideálním místem pro setkání s vaší drahou polovičkou a výhled na celé město z ptačí perspektivy. V noci stojí za to projít se Rybářskou baštou, odkud se otevírá nádherný výhled na město a je skvělým místem pro fotografování další klíčové atrakce, Parlamentu. To je ta nejlepší chvíle pro přípitek na vaši lásku. Jsme velkými fanoušky budapešťských rustikálních barů, avšak Valentýn je mimořádnou příležitostí! Zakončete proto noc výhledem z jednoho z věhlasných budapešťských střešních barů.

Nebo prozkoumejte na Valentýna i krásy maďarské přírody. Pokud toužíte po skutečném zážitku na zámku jako z pohádky, nenechte si ujít královský palác Gödöllő, který byl korunovačním darem a jedním z oblíbených sídel císařovny Sisi. Procházka krásným parkem a zámkem, který slouží také jako expozice, vás přenese do éry rakousko-uherské monarchie, často označované jako "šťastná doba míru".

Pokud chcete opravdu navštívit komornější město na venkově, určitě navštivte Szentendre. Toto město je proslulé nejen svou promenádou podél Dunaje a dlážděnými uličkami se středomořskou atmosférou, ale také tím, že nikde jinde v zemi není tolik muzeí a malých galerií a kulturních akcí.

I přes svou menší rozlohu nabízí Maďarsko turistům nespočet skvělých atrakcí.Deset národních parků v zemi, jako například kouzelná pohádková krajina národního parku Bükk nebo národní park Aggtelek s krápníkovým jeskynním systémem, nabízí spoustu možností pro pěší turistiku. Také milovníci kultury a gastronomie najdou na venkově spoustu zajímavých příležitostí, ať už jde o návštěvu divadelního představení, výstavy nebo třeba výtečné romantické večeře. Město Eger je skvělým místem pro poznávání jedné z nejvýznamnějších vinařských oblastí, ale i další větší města, jako jsou Pécs, Győr, Veszprém, Szeged a Debrecín, stojí za to prozkoumat díky místní gastronomii, četným hudebním festivalům a tématickým muzeím.

Ať už tedy toužíte po aktivním dobrodružném poznávání, malebných scenériích, lahodném jídle a nápojích nebo romantickém cestování historií v čase, Maďarsko pro vás bude jistě nezapomenutelným zážitkem i pokud si ho vyberete jako valentýnskou destinaci!
Připravilo AVIAREPS Czech Republic.

https://visithungary.com/cs
https://online.mojemadarsko.eu/
www.mojemadarsko.eu
www.facebook.com/WOW-Hungary-110383264057124
www.cmok.eu



Archiv