Menu

Takový byl Euroregion Tour 2020

26. 03. 2020

Prezentujeme tu koňskou Farmu Vysoká. Leží v malebném podhorském katastru města Chrastavy, asi 10 km od Liberce, směrem na Děčín. Pro svou unikátní polohou je nazývána “Nebeskou pastvinou“. Z jejích luk se otevírá rozhled na Ještědský hřbet a na Lužické a Jizerské hory. Disponuje hotelem, jízdárnou a restaurací. Hotel Farma Vysoká rádi využívají pořadatelé firemních, společenských a rodinných akcí, a tak i koordinujeme a pořádáme svatby. Je zde jezdecká škola a farma zajišťuje i ustájení cizích koní.
Markéta Fišerová, Hotel Farma Vysoká
www.hotelfarmavysoka.cz






Jsme tady, abychom návštěvníky veletrhu pozvali do Dobrovických muzeí. Máme expozice cukrovarnictví, lihovarnictví, řepařství a města Dobrovice. Jejich návštěvníci zde mohou poznat celou sladkou historii našeho bílého zlata. Mohou se s také seznámit s výrobou v cukrovaru. Od složení řepy po hotový cukr, neboť máme sezónní prohlídkové okruhy pro veřejnost. Ty probíhají pouze v období řepné kampaně a na vlastní oči každý uvidí. Zhruba od poloviny října do prosince. Muzea jsou otevřena celoročně, sedm dní v týdnu.
Petra Bartošová, asistentka ředitelky a průvodce, Dobrovických muzeí
www.dobrovickamuzea.cz

Okres Zwickau na tomto veletrhu vystavuje tradičně. Náš saský region je proslulý víc jak pětisetletou historií textilního průmyslu. Crimmitschau bylo špičkou textilního průmyslu celého Německa, a na přelomu 19. a 20. století v Německu patřilo mezi nejbohatší města. Žilo v něm nejvíc milionářů na celkový počet obyvatel. V Crimmitschau se odehrával kompletní výrobní proces. Od zpracování vlněné příze až po tkaní látek, šití konfekce a zpracovávání textilního odpadu. Technologie, která v té době neměla jinde obdoby. V Crimmitschau tak máme textilní muzeum, v jehož sbírkách jsou dobové funkční stroje.
Andrea Bereš, Úřad pro ekonomický rozvoj a cestovní ruch Crimmitschau
www.crimmitschau.de  




Spa Resort Libverda je situován v malebném lázeňském městečku Lázně Libverda v přírodně atraktivním podhůří Jizerských hor, 25 km od Liberce. Už na konci 14. století toto místo získalo věhlas díky léčivým účinkům minerální hydrogenuhličitanové vody. Naše lázně poskytují léčebné a wellnessové pobyty, včetně komplexní a příspěvkové lázeňské péče. Indikace jsou zaměřeny na pohybový aparát, na nemoci oběhového ústrojí, nemoci z poruchy výměny látkové a žláz s vnitřní sekrecí, nemoci onkologické a nervové. Resort vyniká krásnou přírodou a rodinnou atmosférou.
Božena Ivančicová, obchodní a rezervační oddělení, Spa Resort Libverda
www.lazne-libverda.cz

S kolegyní jsme z Turistického informačního centra Nymburk. Na Euroregion do Jablonce jezdíme pravidelně a prezentujeme jak naše město, tak i jeho blízké okolí. Turistům a návštěvníkům Nymburka bychom doporučily návštěvu středověkých hradeb, které patří mezi jednu z dominant našeho města, nymburský pivovar, který je spjatý hlavně se spisovatelem Bohumilem Hrabalem, nahlédnout do kostela sv. Jiljí, či navštívit renesanční radnici, kde ve sklepení probíhá expozice Z historie nymburských radnic.
Alžběta Otradovská, Petra Stehlíková, oddělení propagace, Město Nymburk.
www.mesto-nymburk.cz/infocentrum/  

Dolní Poohří na veletrhu Euroregion Tour spolu s dalšími destinacemi prezentuje čtyři větší města: Kadaň, Louny, Žatec a Klášterec nad Ohří, jejich okolí a památky spadající do 94 sídel našeho regionu. Máme zde spoustu krásných publikací. Vydali jsme nové cyklomapy. Zájem o naše materiály je obrovský. Těší mne i to, že vodáci začínají objevovat malebné kouty našeho regionu podél dolního toku Ohře, který je celoročně, a to i v době velkého sucha, splavný.
Lukáš Pichlík, ředitel Destinační agentury Dolní Poohří
www.dolnipoohri.cz


Jizerská oblast tmavé oblohy byla založena v roce 2009, což byl Mezinárodní rok astronomie, jako první oblast tohoto typu v Evropě a první přeshraniční (česko-polská) na světě. Na Euroregion Touru vystavujeme jako konsorcium. Já jsem s Astronomického ústavu Akademie věd České republiky, což je jedna ze šesti zakládajících institucí Jizerské oblasti tmavé oblohy, pak je tady Pavel Pirotek, předseda Českého svazu ochránců přírody organizace Na Jizerce, kde provozuje Muzeum Jizerky. Jsou tu kolegové z Klubu astronomů Liberecka, pobočky České astronomické společnosti, dalšími partnery jsou Lesy České republiky, Chráněná krajinná oblast Jizerské hory, a všichni pečujeme o Jizerskou oblast tmavé oblohy.
Pavel Suchan, tiskový tajemník
www.izera-darksky.eu

 



Archiv