Menu

Stříbro Přímky v Gastro Makro Cup 2018

02. 05. 2018

Už pojedenácté se v prostorách přerovské restaurace Bečva konala mezinárodní soutěž pro mladé kuchaře a číšníky Gastro Makro Cup 2018 pod záštitou oborových asociací, která je současně také nominačním kláním o postup do celorepublikového finále v Brně. Tam se dostanou pouze držitelé zlaté a stříbrné medaile. Letos proběhlo toto klání 12. dubna.
Kuchaři se museli popasovat s rybou. Dostali za úkol připravit čtyři porce moderního teplého pokrmu s použitím hlavní suroviny – chlazené tresky s kůží – v libovolné technologické úpravě s lehkou a těžkou přílohou. V této kategorii reprezentoval znojemskou střední školu na Přímětické Milan Volf ze třetího ročníku. Jeho pokrm nesl název „Pošírovaný filet tresky obecné v kokosovém mléce s mátou, pyré s vanilkou, fawa  fazolkou a krevetou na medvědím česneku“. Konkurence však byla obrovská a Milan skončil na šestém místě. Číšníci připravovali těstovinu ze semoliny (tvrdozrnná pšeničná mouka), která mohla být dochucena libovolným způsobem. Úspěšným znojemským soutěžícím byl student prvního ročníku Martin Kostrej. Semolinové špagety s houbovou omáčkou z lišek a žampionů, se segmenty hub a parmazánu porotu nadchly a za svůj um si z Přerova odvezl stříbro. 

Připravila Kateřina Kotoučová.

 www.sousoszn.cz

 



Nepřehlédněte


Mice Z domova

Travelcon a Travelfest

Akce, které se zařadily mezi nejvýznamnější v Česku, se uskuteční ve čtvrtek 25. a v pátek 26. dubna na výstavišti v Českých Budějovicích.

12. 02. 2019

číst dál


Lázeňství Z domova

Luhačovice, základna pro poznávání Valašska, Slovácka a Hané

Lázně Luhačovice jsou krásné, malebné a léčivé v každé roční době. Vždy znovu a znovu okouzlují návštěvníky rozmanitou architekturou, krásným okolím a...

15. 08. 2017

číst dál


Czech specials new
travelcon
Restaurace Novoměstský pivovar