Související články
Pivovar Radegast vaří už 50 let správně hořké pivo. Bohudík
V roce 1970 v tehdy novém pivovaru Radegast uvařil Jaromír Franzl pivo, které mělo naprosto nezvyklou hořkou chuť.
06. 12. 2020
02. 05. 2018
Už pojedenácté se v prostorách přerovské restaurace Bečva konala mezinárodní soutěž pro mladé kuchaře a číšníky Gastro Makro Cup 2018 pod záštitou oborových asociací, která je současně také nominačním kláním o postup do celorepublikového finále v Brně. Tam se dostanou pouze držitelé zlaté a stříbrné medaile. Letos proběhlo toto klání 12. dubna.
Kuchaři se museli popasovat s rybou. Dostali za úkol připravit čtyři porce moderního teplého pokrmu s použitím hlavní suroviny – chlazené tresky s kůží – v libovolné technologické úpravě s lehkou a těžkou přílohou. V této kategorii reprezentoval znojemskou střední školu na Přímětické Milan Volf ze třetího ročníku. Jeho pokrm nesl název „Pošírovaný filet tresky obecné v kokosovém mléce s mátou, pyré s vanilkou, fawa fazolkou a krevetou na medvědím česneku“. Konkurence však byla obrovská a Milan skončil na šestém místě. Číšníci připravovali těstovinu ze semoliny (tvrdozrnná pšeničná mouka), která mohla být dochucena libovolným způsobem. Úspěšným znojemským soutěžícím byl student prvního ročníku Martin Kostrej. Semolinové špagety s houbovou omáčkou z lišek a žampionů, se segmenty hub a parmazánu porotu nadchly a za svůj um si z Přerova odvezl stříbro.
Připravila Kateřina Kotoučová.
www.sousoszn.cz
Související články
V roce 1970 v tehdy novém pivovaru Radegast uvařil Jaromír Franzl pivo, které mělo naprosto nezvyklou hořkou chuť.
06. 12. 2020
Nepřehlédněte
Nízkonákladová letecká společnost Ryanair oznámila, že od konce října 2018 spustí pravidelnou linku do Ammánu, hlavního města Jordánska.
05. 02. 2018