Menu

Státní recepce ve Vídni opět v rukou kuchařů a číšníků z Přímky!

02. 11. 2021

20211021_170755

Žáci Středního odborného učiliště a Střední odborné školy SČMSD, Znojmo, s.r.o. se i letos podíleli na přípravě státní recepce ve Vídni, jež se konala při příležitosti oslav Dne vzniku samostatného československého státu.


„Recepce se zúčastnilo přes tři stovky významných hostů z řad diplomacie, politiky, kulturního a společenského života z České republiky i Rakouska. Hosté měli možnost ochutnat například kachní dortíčky s paštikou a sušenou švestkou, filírovanou vepřovou panenku, cuketové carpaccio s kozím sýrem a praženými oříšky, salát z čočky beluga s avokádem a sýrem fetta, vepřovou šunku od kosti s křenem, prostě mnoho dobrot z české tradiční i moderní kuchyně. Jsme hrdi na to, že si organizátoři opět vybrali naši školu, to svědčí o kvalitě naší práce. Pro 9 zúčastněných žáků, kteří mohli předvést své gastronomické umění, to byla samozřejmě veliká zkušenost a obrovský přínos profesní i odborný! Jsme hrdi na to, že zrovna my můžeme reprezentovat naši školu, SOU a SOŠ, SČMSD, Znojmo, s.r.o., ale i město Znojmo a vůbec Českou republiku v zahraničí,“ zhodnotil Bc. Martin Benda, vedoucí učitel odborného výcviku SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s.r.o.

Také byste chtěli ochutnat zmíněné dobroty? Nebo byste si spíš vybrali srnčí na víně, lososa s grilovanou zeleninou či špenátové lasagne? I pro vás můžou naši odborníci připravit raut. A tou závěrečnou třešničkou by mohlo být ovoce a minidezerty? Není problém, naši odborníci se o vše postarají!
Připravila Ludmila Karpíšková.

www.sousoszn.cz



Archiv