Související články
ABZAC centrum pro Českou barmanskou asociaci a partnery
ABZAC HANDS UP má nový termín: 5. března 2021
11. 09. 2020
02. 05. 2018
Už pojedenácté se v prostorách přerovské restaurace Bečva konala mezinárodní soutěž pro mladé kuchaře a číšníky Gastro Makro Cup 2018 pod záštitou oborových asociací, která je současně také nominačním kláním o postup do celorepublikového finále v Brně. Tam se dostanou pouze držitelé zlaté a stříbrné medaile. Letos proběhlo toto klání 12. dubna.
Kuchaři se museli popasovat s rybou. Dostali za úkol připravit čtyři porce moderního teplého pokrmu s použitím hlavní suroviny – chlazené tresky s kůží – v libovolné technologické úpravě s lehkou a těžkou přílohou. V této kategorii reprezentoval znojemskou střední školu na Přímětické Milan Volf ze třetího ročníku. Jeho pokrm nesl název „Pošírovaný filet tresky obecné v kokosovém mléce s mátou, pyré s vanilkou, fawa fazolkou a krevetou na medvědím česneku“. Konkurence však byla obrovská a Milan skončil na šestém místě. Číšníci připravovali těstovinu ze semoliny (tvrdozrnná pšeničná mouka), která mohla být dochucena libovolným způsobem. Úspěšným znojemským soutěžícím byl student prvního ročníku Martin Kostrej. Semolinové špagety s houbovou omáčkou z lišek a žampionů, se segmenty hub a parmazánu porotu nadchly a za svůj um si z Přerova odvezl stříbro.
Připravila Kateřina Kotoučová.
www.sousoszn.cz

Související články
ABZAC HANDS UP má nový termín: 5. března 2021
11. 09. 2020
Nepřehlédněte
První ročník akce Zpěvná Šumava, která se koná 20. – 22. dubna v malebných Kašperských Horách, nabídne mimořádný hudební zážitek: Čtyři pěvecké sbory ve...
09. 04. 2018