Menu

Společnost flynas zahájila přímé letecké spojení z Prahy do Rijádu

30. 04. 2022

Na pražském letišti se poprvé představila nová letecká společnost, saúdskoarabský dopravce flynas, který dnes zahájil pravidelné přímé lety mezi Prahou a Rijádem. Nová linka slibuje silný potenciál pro posílení příjezdového cestovního ruchu ze Saúdské Arábie a celého blízkovýchodního regionu. Pro cestující z Česka pak otevírá nové možnosti při cestách ať již do Saudské Arábie, či do vzdálenějších destinací v Asii s přestupem v Rijádu. 

slavobrana

Přímá letecká linka mezi Rijádem a Prahou bude cestujícím k dispozici vždy ve středu, v pátek a v neděli a to v těchto časech*:

 

Rijád – Praha (XY383)

Praha – Rijád (XY384)

ODLET

05:25

11:35

PŘÍLET

10:45

18:30

* Uvedeno vždy v místním čase

Přibližně šestihodinový let je obsluhován moderním a ekologičtějším typem letounu Airbus A320NEO s maximální kapacitou až 174 míst. K dispozici je třída Premium a Economy. Létá se na Mezinárodní letiště Krále Chálida v Rijádu, odkud je možné v rámci letecké sítě společnosti flynas pokračovat do vzdálenějších destinací Blízkého a Středního Východu. Přímá linka do Rijádu se na pražské letiště vrací po čtyřech letech, kdy ji naposledy provozovala společnost ČSA.

Pro Česko se díky novému spojení otevírá příležitost pro posílení příjezdového cestovního ruchu z regionu Blízkého Východu. Jedná se o segment turistů, kteří u nás tráví delší dobu, plánují zde vyšší útraty, využívají hotelových a rekreačních zařízení nejen v hlavním městě, ale také v regionech, především v lázeňských městech. Mají také zájem o kulturu a historii.
„Přímé letecké spojení do Rijádu znamená pro Letiště Praha získání nové dálkové linky na trh se silným potenciálem pro další rozvoj. S leteckými dopravci proto již nyní jednáme o případném budoucím posílení leteckého spojení do Saudské Arábie,“ hodnotí příležitosti Jaroslav Filip, ředitel Leteckého obchodu Letiště Praha. Linka bude prozatím v provozu do konce letní sezony.

flynas
je přední saúdskoarabský nízkonákladový letecký dopravce disponující zatím 34 letadly. Provozuje více než 1 500 letů týdně do domácích i zahraničních destinací. Od svého založení v roce 2007 společnost flynas přepravila již více než 55 milionů cestujících, a toto číslo během posledních 15 let stále roste. Zákazníkům nabízí nejlepší poměr ceny a získané hodnoty v podobě konkurenceschopných tarifů, včasných letů a vynikajícího zákaznického servisu, za což dopravce získal několik ocenění, včetně ceny pro přední nízkonákladovou leteckou společnost na Středním východě v rámci World Travel Awards, která mu byla udělena sedmkrát v řadě (od roku 2015 do roku 2021), a také prestižní ocenění Skytrax za nejlepší nízkonákladovou leteckou společnost na Středním východě (od roku 2017 do roku 2021). Společnost flynas nadále roste a investuje do svých produktů, např. díky nedávno uzavřené dohodě se společností Airbus o nákupu 120 nových letadel A320Neo v katalogové hodnotě 8,6 miliardy USD. Společnost flynas je hrdá na to, že brzy dostane svých 20 letadel Airbus A320Neo a přidává je do své flotily.
Připravila Klára Divíšková.

www.prg.aero
https://twitter.com/pragueairport

www.flynas.com

 

 



Archiv