Menu

Slovensko – partnerská země festivalu TOURFILM 2018

27. 09. 2018

Česko se drží na špičce příjezdového cestovního ruchu Slovenské republiky, turisté z Česka se do Slovenské republiky rádi vracejí. Někdy do Slovenské republiky vycestují i víckrát do roka, a určitě i proto, že oba národy mají k sobě hodně blízko. Díky společným oslavám stého výročí a nadstandardním vztahům se stala Slovenská republika partnerskou zemí nejstaršího festivalu věnovaného filmům s cestovatelskou tematikou TOURFILM 2018. Jsme rádi, že to v Karlových Varech společně oslavíme.

1_sk

Tourfilm 2018, jehož pořadatelem je Česká centrála cestovního ruchu CzechTourism, bude na začátku října opět oceňovat ty nejlepší destinační propagační spoty a dokumentární filmy, které pomáhají
k rozvoji mezinárodního cestovního ruchu. SLOVENSKO má tu čest být v letošním roce jeho nedílnou součástí. Právě při
příležitosti stého výročí vzniku Československa bylo osloveno Ministerstvo dopravy
a výstavby – Zahraniční zastoupení cestovního ruchu Slovenské republiky v Česku – s nabídkou být partnerskou zemí pro 51. ročník nejstaršího mezinárodního festivalu filmů s cestovatelskou tematikou. Bylo nám ctí tuto nabídku přijmout.
Do Karlových Varů přicházíme odprezentovat Slovenskou republiku jako destinaci živou a rozmanitou. Ve Slovenské republice se stále něco děje, slovenská nabídka cestovního ruchu je rok od roku bohatší, také pro klientsky orientovaný servis zaznamenává výrazný posun vpřed. Loňský rok jako i první polovina letošního roku, byla v návštěvnosti turistů z Česka rekordní, čeští návštěvníci tvořili nejpočetnější skupinu zahraničních hostů. V roce 2017 se ve Slovenské republice ubytovalo podle oficiálních statistik 645 195 českých návštěvníků. Za první půlrok jsme zaznamenali 10,4% nárůst počtu ubytovaných návštěvníků z Česka (288 156 českých návštěvníků) a počet přenocování se dokonce zvýšil o 11,2 % (743 674 přenocování). Čeští návštěvníci u nás v průměru stráví 3 noci. Nejnavštěvovanějším regionem je Bratislavský kraj, následují Žilinský a Prešovský.
Věříme, že díky společné historii, minimální jazykové bariéře, přátelskému vztahu a bohaté nabídce cestovního ruchu zůstane Slovenská republika pro české turisty oblíbenou destinací i nadále. My ve Slovenské republice se budeme snažit, abyste nám vždy rozuměli, rádi se k nám vraceli a cítili se u nás jako doma. Slovensko v Česku najdete po celý rok, na náměstí Republiky č. 3 v Praze 1, kde se nachází kancelář Zahraničního zastoupení cestovního ruchu Slovenské republiky.
Připravila Klára Badinková.

www.slovakia.travel



Archiv
for kids