Menu

Slovácký rok 2021 hledá úspornou variantu oslav

28. 03. 2021

Řídící výbor Slováckého roku oznámil, že festival je letos zrušen. Slovácký rok byl naplánovaný na 12.-15. srpna 2021. Letos totiž uplyne 100 let od prvního ročníku. I proto se pořadatelé vyjádřili, že "něco" se snad uspořádat podaří. Jen to nebude tak velkolepá oslava, jak jednou za čtyři roky bývá.

Ačkoli jsme přípravám věnovali nemalé množství úsilí a času a plni optimismu vyhlíželi lepší zítřky, aktuální vývoj a kusé informace z ministerstva kultury nám mnoho nadějí nedávají. Co se týče pořádání hromadných akcí, je ono příslovečné světýlko na konci tunelu stále v nedohlednu,“ uvádí pořadatelé na facebookovém profilu festivalu.

Slovácký rok byl naplánovaný na 12.-15. srpna 2021. Letos totiž uplyne 100 let od prvního ročníku. I proto festival plánoval porušit zaužívaný čtyřletý cyklus pořádání a měl se konat už dva roky od toho posledního. Přesto se řídící výbor vyslovil v tom duchu, že oslavy budou i tak. „Neznamená to však, že bychom všechny přípravy a nápady zmačkali a hodili do koše. Za sto lety Slováckého roku se určitě ohlédneme, jen ne tak velkolepě, jak jsme si přáli a plánovali,“ stojí na facebooku. Programová rada teď hledá možnosti a způsob, jak v uvedeném termínu uspořádat oslavu odpovídající pandemické situaci a neohrožující zdraví.
Připravil Zdeněk Šmýd.

www.slovacko.cz
www.facebook.com/slovackyrok/



Nepřehlédněte


Z domova

V roce 2017 přijelo do Prahy přes 7,5 milionu návštěvníků

Množství domácích a zahraničních turistů v Praze se neustále zvyšuje a ani rok 2017 nebyl výjimkou. Loni Prahu navštívilo celých 7 650 000 osob a počet...

09. 02. 2018

číst dál


Ze světa

V Koreji cestování do Česka propaguje reality show Účastníci zájezdu

Za účelem neobvyklé propagace turistických destinací České republiky vznikl v Koreji zábavný program televize JTBC Účastníci zájezdu. Pořad s podtitulem „Jedeme...

16. 10. 2017

číst dál


Archiv