Menu

Sladkovodní ryby, snadno a rychle – zpracování a příprava, recepty

25. 09. 2017

p8010157Držitel nejvyššího vyznamenání Asociace kuchařů a cukrářů České republiky Kříže svatého Vavřince, pedagog a špičkový odborník na gastronomii Ing. Eduard Levý přednáší na Jihočeské univerzitě, na středních školách a odborných rybářských konferencích. Začátkem listopadu 2017 jde do distribuce jeho publikace „Sladkovodní ryby, snadno a rychle – zpracování a příprava, recepty“, kterou vytvořil nejen pro členy Rybářského sdružení ČR. Jeho kuchařka postihuje sladkovodní ryby, které se na území Česka loví nebo chovají. Je tam tedy i jeseter, tilapie nilská či sumeček africký, což je ryba vhodná pro školní stravování, protože je bez kostí. Recepty jsou sestaveny tak, aby se rybí pokrmy daly snadno připravit a všechny suroviny k nim byly snadno dostupné i v maloobchodních prodejnách obcí a malých měst. Valná část jeho knihy je věnována pokrmům z kapra, kterého Česku závidí celá Evropa. Ostatně víc jak šedesát procent jeho produkce jde na vývoz. Obchodní trasa od Budějovic na Protivín, Plzeň a Cheb se za dávných časů nazývala Fischstrasse neboli rybí cesty, kudy čeští kapři cestovali až do Hamburku.

Publikaci lze objednat na e-mailu: levy.ed@seznam.cz.



Nepřehlédněte


Z domova Rozhovory

Není důležité zvítězit, ale zúčastnit se!

„Cílem celostátní soutěže Vesnice roku není najít vítěze, ale stmelit lidi v obcích a podporovat je,“ souhlasí ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová...

22. 09. 2019

číst dál


Mice

Výstaviště České Budějovice bude hostit druhý ročník odborné konference věnované turistickému ruchu na jihu Čech

Dvoudenní odborná konference Travelcon je největší letošní akcí, která se cíleně věnuje rozvoji cestovního ruchu v jižních Čechách. Uskuteční se ve dnech...

09. 02. 2018

číst dál


Restaurace Novoměstský pivovar
Czech specials new