Menu

Šarm 2019

05. 04. 2019

Začátek měsíce dubna je časem, kdy ve škole SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s.r.o. na ulici Přímětická tradičně probíhá kadeřnicko-kosmetická soutěž Šarm. Letos, konkrétně 3. 4. 2019, proběhl již 10. ročník toho klání. Tématem bylo Ledové snění, v jeho duchu se proměnila i výzdoba tělocvičny, tu ovládly odstíny modré, stříbrné a nechyběla ani bílá barva. Všude poletovaly sněhové vločky, třpytící se hvězdy a pódium leželo v zasněžených horách. 
Soutěžící dívky přijely z celé České republiky i Rakouska. Zúčastnila se družstva z Jihlavy, Vizovic, Žďáru nad Sázavou, Břeclavi, Třebíče, Šilheřovic a Salzburgu. V neposlední řadě také reprezentantky naší školy SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s.r.o. Zástupkyněmi oboru Kosmetička byly Michaela Pravdíková, studentka čtvrtého ročníku, Šárka Minková a Adéla Krupicová, žákyně druhého ročníku. Za obor Kadeřník to byly Gabriela Elisová a Martina Varajová. 
Soutěžilo se ve dvou disciplínách, fantazijním líčení a účesové tvorbě. Pro vytvoření vítězných prací není třeba jen dostatečných technologických znalostí z oboru, důležité je i estetické cítění a kreativita soutěžících. Vítězem za obor Kosmetička se stala Adéla Hrstková z Vizovic. Druhé místo získala Adéla Krupicová ze Znojma a třetí místo obsadila Adéla Leváková ze Šilheřovic. Kadeřnickou vítězkou se stala Martina Varajová ze Znojma, na druhém místě skončila Zuzana Flesarová ze Žďáru nad Sázavou, a na třetí místo dosáhla Gabriela Elisová ze Znojma. 
Součástí soutěže byl také bohatý doprovodný program. Mohli jsme vidět například pěvecké vystoupení studentek naší školy, módní přehlídky Bláznivá školní móda a Společenské šaty, které si připravily žákyně oboru Kadeřník. Nadchlo nás i taneční vystoupení SVC, míchání koktejlů a čarování se suchým ledem Přemysla Illka z oboru Hotelnictví a turismus a jako každý rok nezklamalo vystoupení tanečního studia M a M. 
Soutěž mohla proběhnout díky sponzorům, kterými byli Město Znojmo, Cars Trade M a M, Schwarzkopf, kadeřnické potřeby Bema.cz, kosmetika Nobilis Tilia, kosmetika Atok Original, Peggy Sage, Mary Kay a Pavlovy křepelky. 
Připravila Alena Soukupová. 

www.sousoszn.cz



Archiv