Menu

Rozmanitost pracovních pozic zblízka. Letiště pořádá náborový den

01. 11. 2022

Na Letišti Václava Havla Praha je velké množství různých pracovních pozic. Od těch administrativních, po práci na bezpečnosti, u hasičů, v rámci úklidu, v kuchyni a dalších. Letiště nabízí také zkrácené úvazky nebo spolupráci formou dlouhodobých brigád. Paleta pracovních příležitostí je skutečně pestrá. Přesvědčit se budou moci zájemci o práci na letišti zblízka během náborového dne 10. listopadu přímo v jeho prostorách.

„Tento den bude stát na letištních odbornících, kteří budou připraveni odpovídat na dotazy našich potencionálních kolegů. Nabídneme také atraktivní krátké exkurze po konkrétních pracovních úsecích, aby zájemci získali rámcovou představu, jaké existují možnosti v rámci pracovního uplatnění na letišti. Bude možné projít stánky vybraných týmů, zúčastnit se panelových diskuzí a rozhovorů na téma kariérních příběhů našich lidí. Chceme poodkrýt svět na letišti, který stojí za to,“ upřesňuje Dana Lörincová, ředitelka pro Řízení lidských zdrojů Letiště Praha.

Letiště Praha se představí jako stabilní zaměstnavatel ve svém jedinečném prostředí s velkou řadou zaměstnaneckých benefitů. Poprvé bude možnost nahlédnout do zákulisí letiště. Akce je určena všem, kteří hledají práci, uvažují o změně práce či jsou po škole a poohlížejí se po svém prvním zaměstnání. Zkrátka nepřijdou ani studenti, kteří hledají brigádu.

„Věříme, že potkat se osobně a blíže vidět, co vše je u nás možné, získat informace, jak probíhá výběrové řízení, školení a adaptace, může být pro potencionální kolegyně a kolegy lákavé. Během celého dne budou připravena vystoupení zaměstnanců nejen kancelářských profesí, ale i přímo z provozu letiště. Stačí si vybrat. Škála pracovní pozic na letišti je opravdu pestrá. Setkání bude stát za čas a energii,“ doplňuje Dana Lörincová.

Další informace mohou zájemci najít na speciální webové adrese, kde se zájemci mohou registrovat. Akce startuje v Kongresovém sále 10. listopadu v 9 hodin a její předpokládaný konec je v 18 hodin. Náborový den na letišti bude rozdělen do dopoledního a odpoledního bloku. Dopolední začíná v 9.00
                                                                                                         a odpolední pak ve 14.00.

Návštěvníky čeká drobné občerstvení, příjemná chill zóna a pomocí virtuální reality bude možné stát se dokonce pilotem historicky prvního letu z letiště v Praze - Ruzyni do Piešťan, který se uskutečnil v roce 1937. Během celého dne bude možnost se zúčastnit soutěže o hodnotné ceny. Vylosovaní výherci získají jednu z těchto odměn: voucher na parkování v Aero Parkingu, voucher na volný vstup do VIP salónku či voucher na stravování do restaurace Runway.  Pro účastníky náborového dne jsou připraveny speciální exkurze do zákulisí letiště.

Letiště Praha má také nového ambasadora, známého herce i režiséra Vojtu Kotka, který se stal tváří seriálu o práci na letišti s názvem Pod křídlem. „S Vojtou jsme uzavřeli partnerství na projekt podporující značku zaměstnavatele. Chceme odlehčenou formou ukázat škálu profesí, které u nás máme a přiblížit tak rozmanitost a pestrost práce na letišti. Vojta navštíví specializované pracoviště, jako je hasičský záchranný sbor, bezpečností kontrola, údržba ploch, odbavení letadel nebo ostraha letiště. V uvedených organizačních jednotkách projde zaškolením, podívá se do zákulisí a všechny profese si na vlastní kůži vyzkouší. Vojta se na seriálu podílí i dramaturgicky, věříme že forma i obsah bude bavit nejen naše zaměstnance, ale i potenciální zájemce o práci u nás.“ říká Pavlína Musilová, manažerka Marketingu a korporátní identity Letiště Praha. Nový seriál bude k vidění na youtube kanále Letiště Praha na konci listopadu.
Připravila Klára Divíšková.

https://twitter.com/pragueairport
www.letisteslavi85.cz
www.prg.aero



Archiv
for kids