Menu

Ras Al Khaimah vytvořil další dva světové Guinnessovy rekordy

01. 01. 2024

ef_4

Ras Al Khaimah přivítal Nový rok dalším rekordním osmiminutovým ohňostrojem za použití dronů, čímž vytvořil dva nové GUINNESS WORLD RECORDS™. Ohromující podívaná rozzářila oblohu na 4,5 km dlouhém úseku nábřeží emirátu.


Emirát je za své legendární silvestrovské ohňostroje držitelem již několika světových rekordů GUINNESS WORLD RECORDS™ a opět se zapsal do historie díky dechberoucí show, která překonala dva světové rekordy GUINNESS WORLD RECORDS™ za "Nejdelší řetězec vodních plovoucích ohňostrojů” o celkové délce 5,8 km
a za "Nejdelší display dronů v přímé linii" o celkové délce 2 km.

Fascinující show byla vytvořena za použití převratné a originální techniky s využitím kombinace 1 050 LED dronů, "koberce" plovoucích ohňostrojů a akrobatických pyro letadel inspirovaných přírodními divy Ras Al Khaimah – pouští, mořem a horami, a to vše v choreografii na hudbu složenou speciálně pro tuto oslavu.








Raki Phillips, výkonný ředitel Ras Al Khaimah Tourism Development Authority k této oslavě světového rekordu uvedl: Překonání dalších dvou světových rekordů GUINNESS WORLD RECORDS™ připravilo půdu pro nezapomenutelnou noc oslav, na které se sešly tisíce návštěvníků a obyvatel. Při vítání nového roku jsme hrdí na četné úspěchy, včetně historicky nejvyššího ročního počtu návštěvníků zaznamenaného v roce 2023, což posouvá přírodní emirát blíže k cíli přivítat do roku 2030 více než 3 milionů návštěvníků ročně."

Oslavy spojily celou komunitu, přilákaly více než 50 tisíc diváků a hotely v emirátech byly plně obsazeny. Staly se tak dosud nejnavštěvovanější událostí. Akce nabídla různé divácké zóny otevřené pro veřejnost, rodinné aktivity, food trucky a živou zábavu. Návštěvníci si také mohli zakoupit vstupenky na akci SoundFest, kde živé kapely z celého světa bavily publikum až do první ranní hodiny roku 2024.







Tato mimořádná akce navazuje na tradici Ras Al Khaimah, který v posledních pěti letech uspořádal rekordní silvestrovské oslavy, a podtrhuje jeho pozoruhodný růst jako turistické destinace. Organizační výbor silvestrovských oslav vede Úřad pro rozvoj cestovního ruchu Ras Al Khaimah (RAKTDA) a tvoří jej týmy z Marjan, Ras Al Khaimah Policie, Vládní mediální úřad Ras Al Khaimah, Obchodní komory Ras Al Khaimah, Veřejných prací, Samosprávy Ras Al Khaimah, Al Hamra a další.
Připravili Luděk Hladiš a Kateřina Lamačová.

www.guinnessworldrecords.com
https://corporate.visitrasalkhaimah.com
https://visitrasalkhaimah.com/
www.facebook.com/VisitRasAlKhaimah/
www.instagram.com/visitrasalkhaimah/
www.youtube.com/user/VisitRasAlKhaimah 
www.linkedin.com/company/ras-al-khaimah-tourism/



Archiv