Menu

Průvodci ze znojemské Přímky opět jako ryby ve vodě

29. 06. 2021

Procházet se dlouhými chodbami hradů, zámků, podzemí. Procvičovat mrštnost jazyka při komunikaci s návštěvníky. Typické atributy 2. ročníku oboru Cestovní ruch SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s.r.o. v měsíci červnu.

„Žáci mají dvě třetiny odborné praxe za sebou a ze všech pracovišť, kde ji vykonávají, máme jen pochvalná hodnocení. Letošní druháci se zase jako průvodci osvědčili, a to všichni! S novou rolí se opravdu vypořádali s velkou zodpovědností. Velké poděkování patří samozřejmě zejména jim, ale také našim vyučujícím. Před nástupem na pracoviště žáky ze znalosti textů pravidelně přezkušovali, na konkrétní místa s nimi předem jeli, aby bylo to vplutí do života průvodce kulturní památky co nejhladší. V průběhu praxe je také několikrát navštívili, ať už sami nebo v rámci exkurzí. Jen ať mladší spolužáci vidí, co dokázali! A žáci stejného oboru tak navíc získají představu, co je příští rok čeká. Poslední díky patří našim partnerům, myslím tím kastelány, referenty, instruktory, prostě všechny vedoucí smluvních pracovišť. Děkovný pozdrav tedy z naší školy posíláme pracovníkům do Bítova, Vranova nad Dyjí, Mikulova a Znojemského podzemí. Spolupráce si velmi vážíme, získávání zkušeností v terénu přímo od odborníků, kteří mají tu cestičku průvodcovství již léta prošlapanou, je pro žáky velmi cenné,“ zhodnotila Mgr. Lucie Pláňková, vedoucí oboru Cestovní ruch SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s.r.o.

Chceš zažít nevšední poslední měsíc školního roku, netrávit ho ve školních lavicích? Přidej se do týmu cesťáků na Přímce!
Připravila Ludmila Karpíšková.

www.sousoszn.cz



Archiv
Česká chuťovka
ahr - volba