Menu

Prožijte v sobotu 3. února Masopust ve Valašském muzeu v přírodě

30. 01. 2024

Rožnov pod Radhoštěm – v sobotu 3. února 2024 zavoní areálem Dřevěného městečka řeznické speciality a propukne masopustní veselí

„Návštěvníci se mohou těšit na tradiční masopustní obchůzky z obce Francova Lhota  a folklorního souboru Beskyd ze Zubří. Rožnovský soubor Javořina představí Hru o svaté Dorotě. Po celý den bude hrát dechová hudba Galička a v Billově domě hospodyně nasmaží „boží milosti“. Na závěr programu vystoupí sbor dobrovolných hasičů z Francovy Lhoty s pásmem pochovávání basy,“ uvedl Jindřich Ondruš, generální ředitel Národního muzea v přírodě.

Celý areál provoní výrobky řeznických mistrů. Návštěvnici mohou ochutnat z pestré nabídky zabijačkových výrobků a v laické anketě hlasovat „O nejlepší řeznický stánek“. Z lístků vhozených ve stáncích budou ve 14.00, po vyhlášení výsledků soutěží vylosováni výherci z řad návštěvníků a obdrží uzenou kýtu či šunku.

Současně se uskuteční 25. ročník soutěže „O nejlepší valašskou klobásku“ a 15. ročník soutěže „O nejlepší valašskou tlačenku“. O vítězích v jednotlivých kategoriích rozhodne odborná porota. Vzorky do soutěže mohou přihlášené firmy nosit v sobotu 3. února od 7.30 do 9.00 na ředitelství muzea.

„Přijďte poznat tradiční masopustní zvyky a ochutnat zabijačkové speciality na Valašsku,“ pozval do muzea Jindřich Ondruš.

Vstupenky na akci je možno zakoupit v předprodeji na pokladnách i online na webových stránkách muzea. 

masopust_program
Připravila Pavlína Polášková. 

www.nmvp.cz/masopust2024
www.nmvp.cz/roznov
www.vmp.cz
www.facebook.com/VMPRoznov



Archiv