Menu

Otráví Pavel Klega Budějovice?

27. 03. 2018

Už jen dva týdny zbývají do zahájení dvoudenní odborné konference Travelcon na českobudějovickém Výstavišti. Na největší letošní akci, která se cíleně věnuje rozvoji cestovního ruchu v jižních Čechách, nabídnou své inspirativní přednášky experti na cestovní ruch a odborníci z branže. Mezi nimi nebude chybět ani kontroverzní cestovatel Pavel Klega.
Jak se dělá z neúspěchu úspěch? Na to účastníkům 2. ročníku konference Travelcon odpoví Pavel Adventurer Klega - dobrodružný kočovník, šarmantní pankáč a profesionální bezdomovec, jak sám sebe charakterizuje. Projel stopem 23 zemí a ve 290 vozidlech ujel celkem 22 596 kilometrů. Televizní divákům se sice zapsal do paměti coby „originální“ kuchař v pořadu Prostřeno, když svým spolustolovníkům připravil krušné chvilky. Do koláčků přidal marihuanu a pro jeho spoluhráče si kvůli nevolnosti přijela rychlá záchranná služba. Pavel Klega účastníky konference v Českých Budějovicích nemá v úmyslu v žádném případě otrávit. Naopak jim chce svým inspirativním postojem k životu, cestování a objevování nových zkušeností obohatit i jejich směřování nejen v oboru cestovního ruchu. Pod záštitou značky celosvětového hnutí FuckUp Nights promluví nejen o svých úspěších, ale naopak o věcech, které se zrovna dvakrát nepovedly. Přitom Klega se sám naučil plynně ovládat pět světových jazyků. Za svých téměř 32 letech stihl absolvovat univerzity v Česku a v Británii s dvojitým diplomem, opustit dobře placenou práci v oboru IT pro novozélandskou firmu a vydat se na cestu za vlastní svobodou – na dobrodružný způsob cestování, který ho naprosto uchvátil. Stal se „Yesmanem“, který na všechny výzvy odpovídá ano. Začal na svých cestách točit videa a za svůj první film dostal hlavní cenu na mezinárodním filmovém festivalu Tour Film v Karlových Varech. „Mezi téměř čtyřicítkou přednášejících se kromě Pavla Klegy objeví i tři velká jména z oblasti gastronomie,“ přidal za organizátory konference další lákavé téma přednášek ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu Jaromír Polášek.
Přednášku „Gastronomický zážitek na netradičním místě“ uvede Martin Hrnčiar. Se svou manželkou vymysleli projekt Forbidden Taste, s podtitulem Nekonvenční lokalita + tajné menu + zajímavé lidi. Jedná se o koncept luxusních večeří, pokaždé na jiném, neznámém místě. Zájemci, kteří se zaregistrují, dopředu netuší, kde, ani co budou jíst. Až v den konání večeře obdrží SMS zprávu, kam mají přijít a který vyhlášený šéfkuchař menu připraví. Večeře se pak koná na netradičním místě. V žádné restauraci, ale například uprostřed staré tovární haly nebo na pódiu divadla.
Herec Lukáš Hejlík na konferenci představí svůj videopočin Gastromapa. Cestuje po celé České republice a hledá důvody úspěchů různých gastronomických projektů. S motem „Lepší je si trochu zajet, než se hodně spálit“ objíždí zajímavé restaurace a další místa a radí, kde je dobré se zastavit a jakou specialitu ochutnat.
Ondřeje Slaninu není potřeba příliš představovat. Od roku 2005 spolu s Filipem Sajlerem uvádějí oblíbený pořad České televize Kluci v akci. Příjemnou zábavnou formou ukazují kouzlo vaření a týdně přinášejí na televizní obrazovku nové a nové recepty. Do studia si zvou své kolegy, uznávané kuchaře.
Registrované účastníky konference čekají dva dny plné přednášek, workshopů, přeshraničních zkušeností, diskuzí, trendů a novinek. Ve dvou sálech vystoupí čtyřicet inspirativních přednášejících. „Program jsme koncipovali na základě aktuálních témat, která by mohla pomoci účastníkům v úspěšném podnikání a působení v oblasti cestovního ruchu,“ dodal za pořadatele předseda Destinační společnosti Českobudějovicko – Hlubocko David Šťastný.
Konference Travelcon 2018 (12. – 13. dubna) se na Výstavišti České Budějovice souběžně koná s jihočeským veletrhem cestovního ruchu Travelfest (13. – 14. dubna) a gastronomickým veletrhem Gastrofest (12. – 14. dubna). Travelfest nabídne návštěvníkům prohlédnout si expozice turistických oblastí a cílů, měst, regionů, infocenter, podnikatelských subjektů a dalších společností působících v cestovním ruchu. Na Gastrofestu se v kuchyňských studiích představí nejen špičkoví kuchaři, návštěvníci také ochutnají degustační porce a další speciality z gastronomických provozů, které se na veletrhu prezentují. „Na konferenci se lze registrovat online na webu www.travelcon.cz, kde zájemci najdou i podrobné informace k programu konference, profily přednášejících a aktuality,“ dodal předseda Destinační společnosti Českobudějovicko – Hlubocko David Šťastný, který za jeden z přínosů konference považuje networking zúčastněných. Ten pomůže k výměně osobních zkušeností i kontaktů mezi lidmi, kteří se pohybují ve stejném oboru – v cestovním ruchu.
Připravila Petra Machovcová.

www.travelcon.cz

   



Archiv
for kids