Menu

Přímka zazářila v soutěži ENZO BENCINI BARISTA CUP 2023

21. 11. 2023

V pátek dne 3. 11. 2023 se v Praze v rámci veletrhu FOR GASTRO A HOTEL konala napínavá soutěž baristů. První ročník soutěže ENZO BENCINI BARISTA CUP nabídl hotelovým školám se zaměřením na baristiku jedinečnou příležitost představit svůj um v nejlepším světle, a to v kategorii jednotlivců i týmů. V čele poroty stál uznávaný Roberto Trevisan, zakladatel Mistrovství baristů České republiky a certifikovaný lektor Školy kávy, s.r.o., člen Specialty Coffee Association of Europe. Soutěžní atmosféru umocňovala účast sedmi odborných škol z různých částí Česka.

foto_1

Tři odvážní žáci čtvrtého ročníku oboru Hotelový management na znojemské Přímce – Zdeněk Pojer, Filip Weidenthaler a Vít Rybníček – spojili své síly a vytvořili nezaměnitelný tým. Soutěžní disciplínu představovala příprava osmi kávových nápojů, zahrnující čtyři espressa a čtyři cappuccina, servírovaných v časovém limitu 10 minut. Během této doby musel každý barista také dokončit úklid svého pracoviště, což se stalo výzvou pro všechny soutěžící.

Hodnocení zahrnovalo chuťovou vyváženost, barvu krémy, konzistenci pěny, vizuální stránku nápojů, komunikaci baristy, servis nápoje a celkový dojem.

Střední odborné učiliště a Střední odborná škola Svazu českých a moravských spotřebních družstev, Znojmo si odnesla prestižní 2. místo v kategorii jednotlivců, a to díky mistrovskému výkonu Zdeňka Pojera. „Je třeba zdůraznit, že  Zdeněk byl opravdu vynikající a od prvního místa ho dělily pouze tři body. Kluci soutěžili jako tým, a to je podstatou pro jejich budoucí povolání F&B managera i život,“ uvedla s hrdostí Mgr. Věra Kuchařová, učitelka odborných předmětů.
Připravila Iveta Šafratová.

www.sousoszn.cz
www.enzobencini.cz
https://for-gastro.cz/



Archiv