Menu

Přímka se představila v novém kabátě a s novými obory

14. 01. 2022

dldl___0112140931

Nabídka oborů s výučním listem i maturitní zkouškou, ukázka praktických dovedností žáků, prezentace učeben pro teoretickou i praktickou výuku, poskytování informací o studiu, prezentace dovedností kuchařů-číšníků, workshopy, přednášky.

Takto bohatým programem se prezentovala znojemská Přímka na akci Den otevřených dveří. Dvanáctého ledna v odpoledních hodinách se mohli zájemci o studium přijít seznámit s novým prostředím a vyzkoušet si, jaké to je být třeba kuchařem, prodavačem nebo budoucím podnikatelem. Zájem o studium přilákal téměř čtyři stovky návštěvníků.

Škola navíc získala po náročné rekonstrukci nový vzhled, který je nyní na podobné úrovni jako její interiér. Další novinkou, kterou Přímka nabízí, jsou dva nové studijní obory. Od 1. září 2022  se rozšíří vzdělávací nabídka o Grafický design a podnikání (nahrazuje Podnikání, obchod a služby) a Hotelový management (nahrazuje Hotelnictví a turismus).

A co tyto obory nabízejí?
Grafický design a podnikání je určen pro kreativní studenty, kteří se nebojí moderních technologií, chtějí poznat reklamní a propagační oblast a ovládat animaci, kresbu či fotografii. Získají také ekonomické vědomosti, naučí se vést účetnictví a proniknou do marketingu.

Hotelový management nabízí kvalitní výuku cizích jazyků a komplexní vzdělání, ve kterém je propojeno několik odvětví - hotelový provoz, gastronomie, cestovní ruch, ekonomika, management a marketing. Absolventi jsou pak schopni pracovat na různých pozicích, od F & B managera přes vedoucího recepce, průvodce po animátora. Samozřejmostí jsou i dovednosti z oblasti gastronomie, baristiky a sommelierství.

Návštěvníci měli možnost projít si celou školu, využít služeb kadeřnické i kosmetické provozovny, nechat si změřit tlak, zakoupit výrobky studentských firem či si odpočinout ve školní kavárně. Obrovskému zájmu se těšil především nový obor Grafický design a podnikání.
Připravila Kateřina Kotoučová.

www.sousoszn.cz



Archiv