Menu

Prázdniny nekončí - hurá na Šumavu

19. 07. 2018

Ať už patříte mezi nadšené turisty, cyklisty, milovníky plavání, inline bruslaře či rybáře, Šumava je pro vás místem zaslíbeným. Ideálním zázemím pro poznávání krás a zdolávání výzev, které Šumava dětem i dospělým skýtá, je Hotel Kašperk v Kašperských Horách. Malé i velké nadchne procházka historickým centrem idylických Kašperských Hor, města, jehož sláva vyrostla na těžbě zlata a Zlaté stezce. Na dosah je majestátní královský hrad Kašperk, nedaleko trosky Obřího hradu, místa svázaného s keltskou kulturou. A všude kolem impozantní kopce, zurčící řeky a potoky, tichá jezera, rozlehlé louky a hluboké lesy, kde dost možná tančí divoženky, toulají se skřítci střežící zlato nebo černí hradní rytíři… Čtyřhvězdičkový Hotel Kašperk je společně s radnicí nepřehlédnutelnou dominantou kašperskohorského náměstí. Díky citlivé, rozsáhlé rekonstrukci se hotel, jehož historie coby zájezdního hostince sahá až do středověku, vrátil do původní secesní podoby. V designu hotelu, zdejší vyhlášené restaurace i v názvech 24 luxusních pokojů je patrná inspirace jedinečnou lokalitou. Ubytovat se můžete například v pokoji Liščí vrch, Král Šumavy nebo v apartmá Zlatá stezka. Samozřejmostí je vybavená koupelna se sprchou, WC, satelitní TV, trezor či bezplatné Wi-Fi připojení na každém pokoji. Jedinečným bonusem pak nádherný výhled na Šibeniční vrch, horu Zhůří, údolí pod hradem Kašperk či údolí řeky Vydry.
Součástí hotelového komplexu je relax&aqua zóna s jedním z největších hotelových plaveckých bazénů v České republice, odkud je krásný pohled na místní kostel sv. Markéty a horu Zhůří, jednu z šumavských dominant opředenou mnoha legendami. K dispozici je masážní a kosmetický salón a venkovní odpočinková terasa s dětským pískovištěm. Všechny prostory v hotelu jsou nekuřácké.
Zdrojem intenzivních gastronomických zážitků je hotelová restaurace U Sv. Markéty, nabízející moderní českou kuchyni, která se elegantně prolíná s kuchyní mezinárodní. Vaří se z čerstvých, kvalitních surovin převážně od regionálních dodavatelů, aktuální menu je v souladu s ročním obdobím. Hotel Kašperk má vlastní bourárnu, kde se zpracovává hovězí bio maso z celé Šumavy. Proslulé jsou například zdejší steaky nebo burgery, ochutnat můžete i svěží Kašpersko-horskou vodu z pramene či domácí limonády.
Připravila Alice Titzová.

www.hotelkasperk.cz



Archiv