Menu

Podzimní řada abonentních koncertů Barocco sempre giovane v Pardubicích

22. 08. 2021

Barocco sempre giovane zahájí podzimní abonentní sezónu již 2. září 2021 v 19 hodin v Hudebním sále radnice v Pardubicích hudbou autorů 19. a 20. století. Zazní Symfonie č. 6 Es dur pro smyčcový orchestr Felixe Mendelssohna-Bartholdyho, Moravské dvojzpěvy op. 32 a 38 Antonína Dvořáka pro housle, violu a smyčcové nástroje v úpravě Jiřího Kabáta a Metamorfózy Richarda Strausse. Sólisty koncertu budou dirigent a houslista Jan Talich a violista Jiří Kabát.

kapela

Série abonentních koncertů Barocco sempre giovane bude pokračovat 7. října 2021 v 19 hodin opět v Hudebním sále radnice. Mladí sympatičtí sólisté, kteří spolupracují s BSG pravidelně - koncertní mistr skupiny violoncell České filharmonie Ivan Vokáč a houslistka Markéta Vokáčová, též členka ČF, budou účinkovat spolu s Barocco sempre giovane ve skladbách Johanna Sebastiana Bacha, Georga Friedricha Händela, Camille Saint-Saënse a Ástora Piazzolly.

11. listopadu 2021 v 19 hodin zazní Hudebním sálu radnice hudba Wolfganga Amadea Mozarta a Johanna Sebastiana Bacha. Sólistou v klavírních koncertech J. S. Bacha bude vynikající mladý klavírista Matyáš Novák, vítěz mnoha klavírních soutěží  v Česku i v zahraničí. Jako sólista a komorní hráč se již představil v Německu, Rakousku, Polsku, Lucembursku, Slovensku, Slovinsku, Srbsku, Španělsku, Itálii, Norsku, Thajsku a USA. V letech 2015 a 2016 absolvoval dvě velmi úspěšná koncertní turné v Číně.

Tento koncert se uskuteční pod záštitou náměstka hejtmana Pardubického kraje Romana Línka.

9. prosince 2021 v 19 hodin se uskuteční v Hudebním sále radnice tradiční Vánoční koncert komorního souboru Barocco sempre giovane s trumpetisty Michalem Chmelařem a Jiřím Pohnánem. Na tomto koncertu zazní vánoční hudba barokních mistrů Pavla Josefa Vejvanovského, Giuseppe Torelliho, Francesca Manfrediniho, Jeremiah Clarke, Pietra Antonia Locatelliho, na závěr pak výběr vánočních písní a koled.
Připravilo Barocco sempre giovane.

www.barocco.cz



Archiv