Menu

Středočeská centrála cestovního ruchu od 26. 7. do 8. 8. doporučuje

26. 07. 2021

Akce na týden 26. 7. - 1. 8.

Kinematograf bratří Čadíků v Kutné Hoře (25. – 28. 7.)
Kulturně-filmový charitativní projekt Kinematograf bratří Čadíků zastaví na kutnohorském Palackého náměstí ve dnech 25. – 28. 7. Pod širým nebem se od 21 hodin budou promítat české filmy (Mlsné medvědí příběhy, Meky, Havel, 3Bobule), kterým bude vždy od 19 hodin předcházet hudební produkce.
Více zde: www.kinematograf.cz a www.kutnahora.cz/calendar/kinematograf-bratri-cadiku-2


Lucemburkové na Křivoklátě – scénické noční prohlídky (30. 7.)

Jeden z nejstarších českých královských hradů po setmění ožívá a zve návštěvníky, aby se v rámci dvou večerních divadelních představení vydali po stopách lucemburských panovníků. Představení se odehrávat v reprezentativních prostorách hradu i v potemnělém hradním vězení a mučírně.
Více zde: www.hrad-krivoklat.cz


Večerní prohlídka kostela sv. Jakuba v Církvici (30. 7.)
Románská perla a architektonický unikát, kostel sv. Jakuba v obci Jakub – Církvice, zve na večerní komentovanou prohlídku s poutavým historickým výkladem, zpěvem, varhanním koncertem a nově otevřenou expozicí v sakristii kostela. Rozsahem dochování původních románských konstrukcí, vysokou uměleckou úrovní a výtvarně bohatým exteriérem se kostel řadí mezi nejvýznamnější románské sakrální stavby na českém území.
Více zde: www.sedlec.info

Hradozámecká noc na středočeských hradech a zámcích (31. 7.)
Hradozámecká noc zve i letos k netradičním zážitkům, prohlídkám běžně nepřístupných prostor, kostýmovaným prohlídkám, na řadu doprovodných koncertů a jiných mimořádných akcí. Na zámku Loučeň se letošní ročník uskuteční ve stylu naboso, na Krakovci budou znít středověké písně, zámek ve Zruči nad Sázavou se promění ve školu čar a kouzel. Zapojeny jsou i Konopiště, Karlštejn, Žleby, Český Šternberk, Radim, Stránov, Mělník, Točník a Žebrák a také Sázavský klášter a Starý zámek v Hořovicích.
Více zde: www.npu.cz a stránky jednotlivých památek 




Keltské odpoledne Slaný (31. 7.)

Na Masarykově náměstí ve Slaném bude možné vrátit se do historie – do dávných a legendami opředených dob Keltů. Návštěvníci uvidí, co Keltové vyráběli, jak se oblékali, co jedli a jak žili v době před dvěma tisíciletími. Akce současně připomíná probíhající výstavu „13 kilometrů objevů“, jejíž podstatná část je Keltům věnována.
Více zde: www.muzeum.slansko.cz


Historický festival Mrač (31. 7.)

Další ročník tradičního středověkého festivalu začne průvodem obcí Mrač a dále přinese dvě zuřivé bitvy – jednu husitskou a jednu ze třicetileté války. Připraven je šermířský turnaj o ceny, ukázka sokolnictví, hudební vystoupení středověké kapely Dei Gratia a dalších, historické mechanické hry, divadlo a mnoho dalšího.
Více zde: www.festivalmrac.cz

jistoricky_festival_mrac


Akce na týden 2. 8. - 8. 8.

Filmové léto v Českém Brodě (2. – 5. 8.)

Kulturně-filmový charitativní projekt Kinematograf bratří Čadků bude promítat pod širým nebem v zahradě českobrodského gymnázia. Vždy od 21 hodin diváci postupně uvidí dokumentární/životopisný film Meky, komedii Bobule, drama Havel a animovaný/rodinný/povídkový film Mlsné medvědí příběhy.
Více zde: www.cesbrod.cz



Let It Roll Open Air 2021 – festival Milovice (6. – 7. 8.)  

V areálu letiště Milovice proběhne hudební festival Let It Roll: Save The Rave s omezenou kapacitou 5000 návštěvníků. Fanoušci se mohou těšit na vystoupení hudebníků a skupin A.M.C, KANINE, KOVEN, METRIK, ANDROMEDIK, IMANU, NEONLIGHT, PYTHIUS, THE CARACAL PROJECT & SKYLARK, TOM FINSTER a dalších.
Více zde: www.letitroll.cz

Válka v krajkách – bitva u Kolína 1757 (6. – 8. 8.)   

U příležitosti 264. výročí bitvy u Kolína, která měla dopad na osudy našeho národa i na evropské dějiny, jsou v místech střetnutí císařských a pruských vojsk připraveny pietní vzpomínky, salvy z děl a související program, jako například bitevní ukázka „Když u Kolína hořely vesnice“ v Křečhoři. Program dále probíhá v Nové Vsi I a Lošanech.
Více zde: www.bitvaukolina.cz




XXI. Historické slavnosti ve Zruči nad Sázavou (7. 8.)  

Dvacátý první ročník Historických slavností, který proběhne ve zručském zámeckém parku, nabídne pestrý program. Připraven je dobový jarmark, hudba, tanec, šerm, kejkle, střelba a mnoho dalšího. V podvečer se uskuteční koncert a slavnosti budou zakončeny promítáním v letním kině.
Více zde: www.zamek-zruc.cz

nymburk

Přístavní slavnost Nymburk (7. 8.)
V nymburském parku Pod Hradbami se uskuteční Přístavní slavnost, jejíž hlavní hvězdou bude písničkář Pokáč. Vystoupí i další umělci a na Labi proběhne soutěž o největší počet nafukovacích plavidel na jednom místě a recesistický přechod naslepo přes lávku. Součástí bude i Beer & Food Fest, probíhající na Nymburské Špičce, a také unikátní noční exhibice Flayboardingu.
Více zde: www.mesto-nymburk.cz

Slavnost ovocných knedlíků na zámku Konopiště (7. – 8. 8.)   
Na Konopišti se uskuteční již tradiční akce, zaměřená na ovocné knedlíky – oblíbené jídlo arcivévody Františka Ferdinanda d’Este, který na zámku žil. Na nádvoří bude celý víkend možné ochutnat knedlíky i speciál piva Ferdinand. Návštěvníci se mohou těšit také na zpestření prvního zámeckého okruhu, který se u příležitosti slavnosti zaměří na stolování v zámeckých jídelnách.
Více zde: www.zamek-konopiste.cz
Připravila Linda Dlouhá.

www.strednicechy.cz
www.centralbohemia.cz
www.facebook.com/destinacestrednicechy/    

#VisitCentralBohemia



Archiv