Menu

Podzim života zpříjemnili seniorům letošní maturanti z Přímky

16. 04. 2018


Studenti oboru Sociální činnost ze znojemské střední školy na Přímětické opět pomáhají uměním. Tak se totiž jmenuje projekt, do kterého se pustili předloni. Cílem je tvořit a být zároveň prospěšný. Letošní maturanti se tentokrát zaměřili na seniory. Uspořádali ve škole prodejní výstavu fotografií na téma Podzim života, výtěžek z prodeje se rozhodli věnovat Centru sociálních služeb Vančurova, konkrétně odlehčovacímu úseku.
„Posláním pobytové odlehčovací služby je poskytnout čas na odpočinek, regeneraci sil pečovateli a současně zajistit kvalitní a bezpečnou péči a podporu osobě, o kterou je pečováno. Tato pomoc a podpora vychází z individuálních potřeb osob, respektuje jejich důstojnost a zachovává základní lidská práva a svobody. Významným aspektem je možnost osob zůstat ve svém přirozeném sociálním prostředí. Odlehčovací služba je poskytována tam, kde je péče zajišťována rodinným příslušníkem či osobou blízkou, který o svého blízkého pečuje celodenně. Služba je určena seniorům a osobám starším osmnácti let se zdravotním postižením. Ve Znojmě je poskytována na ulici Vančurova. Na tyto služby je zde vyčleněno pět lůžek,“ vysvětluje studentka Kateřina Držmíšková.
„Za prodané fotografie jsme získali 1 200,- Kč. To nám připadalo nedostatečné. Ve třídě jsme proto uspořádali sbírku a částku navýšili. Nakonec jsme vybrali 2 080,- Kč. Tuto částku jsme pak předali CSS Vančurova. Měli obrovskou radost. Jsme rádi, že naše fotky pomohou potřebným,“ říká další ze studentek Lucie Goldová.
Připravila  Kateřina Kotoučová.

www.sousoszn.cz



Archiv
for kids