Menu

Pod hradem Český Šternberk byl otevřen UniqHotel

05. 07. 2019

S Tomášem Pipíškou se potkáváme při slavnostním otevření hotelu UniqHotel, jehož je ředitelem. Pane řediteli, proč jste si vybral právě Český Šternberk?
Moje manželka Leila Budecker pochází z Dominikánské Republiky, a proto ke spokojenosti potřebuje vodu v okolí. Já jsem jako malý kluk vyrůstal na Slovensku v Bojnicích, kde nám za domkem tekl potůček. Rodiče jsou myslivci, takže jsme celé víkendy trávily v horách. Každé letní prázdniny jsem pak trávil u babičky, kde za domem tekla řeka. Sázava, která teče pár desítek metrů od hotelu, krásná příroda a nostalgické vzpomínky na mé dětství byly hlavním faktorem pro výběr lokality. Zdejšímu přírodnímu biotopu spojeným s pohádkovou kulisou hradu Český Šternberk a turistickému potenciálu se nedalo odolat.

Při prohlídce hotelu mě zaujal moderní vzhled pokojů i celková svěžest interiéru hotelu. Vzhledem k stáří budovy musela být rekonstrukce rozsáhlá?
Budova, kde se dnes nachází hotel byla sedm let neobydlená, podle toho taky vypadal její zanedbaný stav. Hotel prošel kompletní vnitřní rekonstrukcí, od kotelny ve sklepě, přes nová okna až po stropy v podkroví. S příchodem jara plánujeme natřít střechu a udělat venkovní fasádu. Klienti se mohou těšit na nový, ručně zděný, kamenný bar v lobby, kde si vyberou z širokého sortimentu alkoholických i nealkoholický nápojů. Mohou se také osvěžit dokonalým pivem od Staropramenu, například desítkou granátem nebo mou oblíbenou extra chmelenou dvanáctkou. Jak jste zmínil, velkou proměnou prošly také pokoje. Jsou nově vybaveny od postelí, přes širokoúhlé televize, až po drobné doplňky. Součástí každého pokoje je také nová koupelna a některé pokoje mají balkón s výhledem na řeku nebo hrad. Jsem velice hrdý, že náš hotel může klientům nabídnout celkovou kapacitu třiceti nových pokojů s kapacitou až osmdesáti lůžek.

Kromě gotického hradu a řeky Sázavy je okolí Českého Šternberku protkáno cyklotrasami. Na jakou klientelu se zaměřujete?
Naše klientela je daná geografickou polohou městyse Český Šternberk. Nejčastěji u nás přespávají návštěvníci hradu, cyklisté, pěší turisté a v letní sezóně i vodáci. Jsme si vědomi potenciálu hotelu. Spolupracujeme s městysem a vodáckými společnostmi, především se společností Samba. Do budoucna plánujeme vybudovat fitness, wellness a dobíjecí stanice pro elektrokola. Součástí hotelu je také velký sál, díky kterému můžeme uskutečňovat firemní akce. V neposlední řadě se pak zaměřujeme na pořádaní svateb. Vždy jsme ochotni se přizpůsobit, ať se jedná o turistickou či firemní klientelu, nebo o přání nastávajících novomanželů.
S Tomáše Pipíškou hovořil Matouš Kainc.

www.facebook.com/UniqHotelCS




Archiv