Menu

Plzeň nabízí cestu plnou zážitků se zvýhodněnou Rodinnou kartu

11. 06. 2018

Město Plzeň láká dlouhodobě milovníky piva z celého světa, historické nadšence, ale co nabídnout má také dětem. Ať už se sem s nimi vydáte na prodloužený víkend či výlet spojíte s dovolenou na Šumavě, čeká vás spousta dobrodružství a zábavy. Stejně jako v loňském roce připravilo město Plzeň pro rodiny s dětmi speciální Rodinnou kartu Visit Plzeň Card, která umožní návštěvu čtyř TOP turistických atrakcí během 48 hodin za zvýhodněnou cenu 1299 Kč. Platná bude od července do říjnaDva dny v Plzni jsou akorát na to, abyste si dostatečně užili návštěvu všech zapojených míst – zoologické zahrady, DinoParku, Techmania Science Centra i Muzea loutek. Pokud všechna zmiňovaná místa navštívíte, ušetříte díky Rodinné kartě téměř čtvrtinu, než kdybyste si kupovali jednotlivé vstupenky (rodinné vstupné do všech čtyř objektů stojí 1620 Kč).
Rodinný výlet můžete začít v plzeňské zoologické zahradě, kde uvidíte největší počet druhů zvířat ze všech zoo v České republice. Úsměv na tváři vám určitě vykouzlí nejmenší celebrity: nosorožčí mládě Růženka nebo půlroční lvíček Baquir.
V sousedním DinoParku na vás čeká desítka obrovských ještěrů. Minout tu nesmíte ani paleontologické  hřiště pro děti, 3D kino a další atrakce.
Do světa vědy a techniky vás zavede Techmania Science Center se svými interaktivními expozicemi. Ocitnout se můžete ve vesmíru, pod vodní hladinou moře, v hlubinách Země nebo za moderátorským pultem.
Prostřednictvím Muzea loutek se setkáte se známými plzeňskými rodáky Spejblem a Hurvínkem, ale také s dalšími loutkami či loutkovými divadélky,  jejichž loutkohercem se na chvíli můžete stát. Speciální zážitkovou expozici na míru ocení tatínkové, kteří se do muzea vydají s dětmi sami.
Líbit se vám bude ale určitě i v dalších plzeňských atrakcích – Muzeu strašidel, Plzeňském historickém podzemí nebo v Air Parku ve Zruči – malém soukromém technickém muzeu kousek od Plzně. Nezapomeňte se vydat ani na Plzeňskou věž, ze které je krásný výhled do celého kraje, nebo na aktuální výstavu 100PY k výročí vzniku naší republiky do prostoru DEPO2015.
Připravila Michaela Rozšafná.

www.plzenprodeti.cz.
www.visitplzen.eu




Archiv